Suora

  • Kouluviestikarnevaali
  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja

Viime vuodet maailmancupia hallinnut, mutta heikosti kauden aloittanut norjalainen paljasti loukkaantumisen: ”Sain ruuvin jalkaani”

Kaksi edelliskautta maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa juhlinut Heidi Weng loukkaantui kesällä rullahiihtäessään. Weng tai valmentaja eivät sano sitä suoraan heikon alkukauden syyksi, mutta se vaikutti kuitenkin syksyn harjoitteluun.

hiihto
Heidi Weng
Heidi Weng ei loistanut alkukaudesta hiihtoladuilla.Tomi Hänninen

Norjalainen hiihtotähti Heidi Weng on voittanut kahdella edelliskaudella maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun, mutta on aloittanut uuden kauden vaisusti. Paras sijoitus on kahdeksas viime viikonlopulta Lillehammerista 10 kilometrin perinteisen kisasta. 27-vuotias Weng on selvittänyt NRK:lle (siirryt toiseen palveluun), miksi alkukausi on ollut heikko. Weng loukkaantui rullahiihtäessään kesällä.

– Kaaduin ja sain ruuvin suoraan jalkaan ja nilkkaan, Weng totesi.

Weng kertoo, että nilkassa on edelleen huono liikkuvuus. Hän kuitenkin väittää, että se ei ole haitannut alkukaudesta. Loukkaantuminen kuitenkin vaikutti harjoitteluun syksyllä.

– Minun piti ottaa rauhallisemmin alussa, Weng muotoili.

Norjan maajoukkuevalmentaja Ole Morten Iversen korostaa myös, että loukkantuminen ei ole kostautunut Wengille. Loukkaantuminen ei ole Iversenin mukaan ongelma.

– Hänen piti vähentää harjoitteluaan. Mutta se oli monta kuukautta sitten, Iversen totesi.

Maailmancup-kisat jatkuvat tänä viikonloppuna Beitostölenissä.

Lue lisää:

Maailmancupia viime vuodet hallinnut Heidi Weng ei usko voittavansa kolmatta kokonaiskilpailua peräkkäin – "Kuntoni ei ole nyt hallinnassani"

Päävalmentaja vaikenee Heikkisen terveystilanteesta – kertoo, miksi konkarinimi nousee joukkueeseen: ”Karppa on hyvässä kunnossa tai sitten muut ovat huonossa kunnossa"

Matti Heikkinen ei ole mukana viikonloppuna maailmancupissa – 35-vuotias yllätysnimi palaa ulkomaan kisoihin pitkän tauon jälkeen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat