Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jääkiekon MM-kisojen jatkoaikakäytännöt vaihtuvat – joukkueiden ja fanien toiveet jyräsivät liiton huolen

Voittomaalikisat jäävät historiaan ainakin toistaiseksi jääkiekon MM-finaaleissa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Ruotsi juhlii maailmanmestaruutta Kööpenhaminan jäähallissa.
Ruotsi juhli viime keväänä MM-kultaa päihittämällä Sveitsin voittomaaliskisassa.Tomi Hänninen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että jatkoaikakäytännöt vaihtuvat ensi kevään MM-kisoihin Slovakiaan.

Jatkoaikoja pelataan standardimaisesti tulevaisuudessa niin, että kummallakin joukkueella on kaukalossa vain kolme pelaajaa.

Finaalissa ei myöskään enää pelata voittomaalikisaa, kuten on nähty kaksissa edellisissä MM-kisoissa.

Jos MM-finaali on Slovakiassa tasan varsinaisen peliajan jälkeen, niin ratkaisua haetaan 20 minuutin jatkoerissä niin pitkään kuin sellainen tulee.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton mukaan pitkiin jatkoeräfinaaleihin liittyy paljon riskejä. Liiton mukaan esimerkiksi tapahtumanjärjestäjillä tulee pitkien jatkoerien takia logistisia huolia, ja myös tv-kanaville pidemmät ottelut aiheuttavat haittaa. Mutta joukkueet ja fanit ovat olleet huolissaan tavasta ratkaista maailmanmestaruus voittomaalikisalla.

Kokemuksia Slovakiasta arvioidaan ennen kuin kansainvälinen jääkiekkoliitto tekee päätöksiä formaatin siirtämisestä esimerkiksi alempien divisioonien MM-kisoihin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat