Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät

Krista Pärmäkoski pystyi tänä vuonna ottamaan vastaan presidentti Niinistön kutsun: ”Linnan juhlia on vaikeaa saada osumaan kalenteriin”

Talviurheilijalle Linnan juhliin pääsy voi olla joskus vaikeaa, koska kiireinen kilpailukausi on yleensä Suomen itsenäisyyspäivän aikana käynnissä.

Linnan juhlat
Krista Pärmäkoski ehti tänä vuonna Linnan juhliin
Krista Pärmäkoski ehti tänä vuonna Linnan juhliin

Helmikuussa Pyeongchangin olympialaisissa kolme henkilökohtaista mitalia saavuttanut Krista Pärmäkoski pystyi tänä vuonna ottamaan vastaan kutsun Linnan juhliin.

Viime vuonna Pärmäkoski ei päässyt paikalle presidentti Sauli Niinistön kutsusta huolimatta. Tuolloin Pärmäkoskella oli harjoitus- ja kilpailukiireitä. Nytkin Pärmäkoski on lähdössä aikaisin perjantaina Beitostöleniin Norjaan maailmancupin kisoihin.

– Tietysti on Linnan juhlia vaikea saada osumaan. Nyt sattui sellainen viikko, että kisoja ei ole korkealla. Nyt pystyi ottamaan tämän juhlan kalenteriin, Pärmäkoski kertoi Ylen haastattelussa.

Pyeongchangin paralympialaisten lumilautakrossissa kultaa ottanut ja banked slalomissa hopeaa napannut Matti Suur-Hamari iloitsi, että hänellekin kävi tänä vuonna hyvin kisakalenterin kanssa. Viime viikonloppuna Suur-Hamari oli Pyhällä maailmancupin kisoissa.

– Nyt on tässä pari päivää vapaata. Sitten sunnuntaina mennään kohti Yhdysvaltoja ja seuraavia kisoja. Tämä sattui nyt oikein hyvin tähän kohtaan, Suur-Hamari sanoi.

Kumpikin ehti nauttia kuitenkin kovasta kisakalenterista huolimatta runsaasti omasta menestyksestään aiemmin tänä vuonna.

– Silloin Pyeonchangista kotiin tultaessa lentokentällä oli presidentti Niinistön vastaanotto. Sitten on siitä erilaisia mitalijuhlia vietetty oikeastaan pitkälle syksyyn, Pärmäkoski sanoi.

– Sama homma oli minulla. Koreasta kotiin tultaessa oli heti presidentti kentällä vastassa. Mitalijuhlia oli sen jälkeen pitkin kevättä, Suur-Hamari alleviivasi.

Seuraa Linnan juhlia ja itsenäisyyspäivän viettoa hetki hetkeltä tästä.

Lue lisää:

Mitä vaaditaan Dota2-pelin maailmanmestaruuteen? Suomen E-urheilutähdet avasivat lajiaan Linnan juhlissa

Suomen hiihtotähti Linnan juhliin huvittavan könyämisen kautta – tasaista tulosta takovaa Krista Pärmäkoskea kommellus nauratti: "Kaadun vähintään kerran kisassa"

Kuumeinen Matti Suur-Hamari jälleen ykkönen Pyhällä – "Tänään oli kokemus valttia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat