Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Nyrkkeilyn Euroopan mestari Elina Gustafsson rikkoi Linnan juhlien perinteistä etikettiä ja halusi ottaa kantaa: ”Mitä muuta me voimme olla kuin oma itsemme?”

Elina Gustafsson ei halua antaa kenenkään muun päättää sitä, millainen hänen pitäisi olla.

Linnan juhlat
Nyrkkeilyn Euroopan mestari Elina Gustafsson: "En anna kenenkään päättää sitä, minkälainen minun pitäisi olla"
Nyrkkeilyn Euroopan mestari Elina Gustafsson: "En anna kenenkään päättää sitä, minkälainen minun pitäisi olla"

Nyrkkeilyn Euroopan mestari Elina Gustafsson ja hänen puolisonsa Emmi Asikainen ovat ihastuttaneet tämän vuoden Linnan juhlissa positiivisella asenteellaan. He ovat olleet myös monen suosiossa: Kuvia on otettu ja haastatteluja on tehty.

– Linnan neidot ovat saapuneet, Gustafssson heitti parin saapuessa Ylen haastatteluun.

Gustafsson ja Asikainen ovat olleet mukana Älä mahdu muottiin –kampanjassa, joka on levittänyt tasa-arvon ja kehopositiivisuuden sanomaa. Se ravisuttelee esimerkiksi yleistä mielikuvaa siitä, mikä on kaunista. Gustafsson itse saapui rennossa puvussa juhliin. Se rikkoi perinteistä Linnan juhlien etikettiä (siirryt toiseen palveluun). Gustafssonilla oli jaloissaan tennarit.

– Minun on hankala ylipäätänsä mahtua mihinkään muottiin. Esimerkiksi tämä pukuhomma. En sovi perinteisen naisen juhlapukuun. Enkä halua miestenkään. Halusin ottaa siihen kantaa. Olen joutunut tekemään todella paljon töitä siihen, että olen oma itseni. En anna kenenkään päättää sitä, minkälainen minun pitäisi olla, Gustafsson kuvaili.

Elina Gustafsson, Emmi Asikainen
Elina Gustafsson ja Emmi Asikainen saapuivat sädehtien Presidentinlinnaan.Lehtikuva/Vesa Moilanen

– Minäkin haluan olla roolimalli ja esikuva siitä, että joku pystyy näkemään tuon tekevän noin. Olen saanut todella paljon palautetta siitä, että olen kannustanut ihmisiä olemaan oma itsensä. Mitä muuta me voimme olla kuin oma itsemme. Ei siinä ole mitään järkeä olla muuta.

Urheiluareenoilla Gustafssonilla on seuraavaksi tähtäimessään Tokion olympialaiset vuodelle 2020, vaikka nyrkkeilyn pääsystä kisalajiksi ei ole vielä varmuutta. Ensi vuonna olisi kuitenkin tarkoitus alkaa olympiakarsinnat.

– Se on se ensimmäinen tavoite. Ensiksi täytyy päästä olympialaisiin. Sinne ei voi vain kävellä, vaikka olisikin näin hieno kolttu päällä, Gustafsson naureskeli.

– Vaaditaan kovaa duunia. Sitten myös balanssia, että asiat ovat järjestyksessä ja kaikki on hyvin. Hyvinvoinnin kautta tulee pääsy olympialaisiin.

Katso koko Gustafssonin ja Asikaisen haastattelu jutun kuvaa klikkaamalla.

Seuraa Linnan juhlia ja itsenäisyyspäivän viettoa hetki hetkeltä tästä.

Lue lisää:

Mitä vaaditaan Dota2-pelin maailmanmestaruuteen? Suomen E-urheilutähdet avasivat lajiaan Linnan juhlissa

Krista Pärmäkoski pystyi tänä vuonna ottamaan vastaan presidentti Niinistön kutsun: ”Linnan juhlia on vaikeaa saada osumaan kalenteriin”

Suomalainen MM-mitalisti ahdistui kotikaupunkinsa ilmapiiriin – "Minulle sanottiin suoraan, etten saa olla julkisesti lesbo"

Nyrkkeilijöiden pääsy Tokion olympiakisoihin yhä auki – KOK lykkäsi päätöstä kesäkuuhun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat