Läpimurtokauttaan NHL:ssä pelaavalle Kapaselle jälleen maukkaita onnistumisia – suomalaisen paikan kärkiketjussa vienyt Nylander vielä ruosteessa

Tehot 1+1 kirjannut Kasperi Kapanen aloitti Detroit-pelin kolmosketjussa, mutta hänet nostettiin huippuketjuun kamppailun lopussa.

NHL
Kasperi Kapanen rohmusi Detroit-pelistä tehot 1+1
Kasperi Kapanen rohmusi Detroit-pelistä tehot 1+1

Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen pelasi vahvan ottelun jääkiekon NHL:ssä torstaina. Kapanen kirjasi tehot 1+1, kun Toronto taipui kotiyleisönsä edessä jatkoajalla Detroit Red Wingsille jatkoajalla osumin 4–5.

Kapanen aloitti ottelun Maple Leafsin kolmosvitjassa, koska viikonloppuna sopimukseen vihdoin Toronton kanssa päässyt William Nylander palasi joukkueen kokoonpanoon seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Kapanen oli pelannut alkukauden ykkösnyrkissä Auston Matthewsin ja Patrick Marleaun kanssa, mutta Nylanderín paluu pudotti suomalaishyökkääjän kolmosketjuun Nazem Kadrin ja Andreas Johnssonin vierelle.

Paikka kolmoskentässä ei haitannut Kapasta, sillä hän teki kamppailun avausmaalin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Kapanen onnistui maalin edestäJake Gardinerin ja Johnssonin alustuksista.

Syöttöpisteensä Kapanen kirjasi kolmannessa erässä, kun hänet nostettiin takaisin Matthewsin johtamaan kenttään ja Nylander joutui vilttiketjuun. Kapanen ja Matthews alustivat Johnssonin 4–4-maalin. Kapanen oli osuman toinen syöttäjä.

Katso Kapasen maali ja alustus klikkaamalla jutun kuvaa. (Kuvalähde: Viasat)

Läpimurtokautta NHL:ssä pelaava Kapanen on kirjannut tällä kaudella 29 ottelusta 21 (11+10) tehopistettä.

Nylander sai jääaikaa kolmannen erän alussa vain pari minuuttia ja erän lopussa ruotsalaista ei enää nähty jäällä ollenkaan.

Nylander ei ole pelannut tällä kaudella NHL:ssä pitkäksi venyneiden sopimusneuvottelujen takia. Jatkosopimus lähetettiin NHL:lle vain minuutteja ennen takarajaa.

– William oli hyvä. Halusimme, että hän saa pelin heti alle. Tilanne ei ollut hänelle reilu, sillä hän ei edes päässyt ennen peliä harjoittelemaan kunnolla joukkueen kanssa. Se on hankalaa, kun on ollut pitkään poissa. Siinä menee hetki, että löytää pelivireen, Toronton päävalmentaja Mike Babcock summasi Maple Leafsin nettisivuilla.

Tehot 1+1 summanneet Kapanen ja Johnsson saivat päävalmentajalta kehuja.

– Kapanen ja Johnsson olivat ottelun parhaat pelaajamme.

Lue myös:

Mikko Rantasen kone ei hyydy – venytti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi

Pekka Rinteellä synkkä ilta, menetti NHL-vahtien kärkipaikan

Mikko Koivu loukkaantui, vastustaja kamppasi rumasti

Ruotsalainen NHL-kohutähti pelaa vihdoin kauden ensimmäisen ottelunsa – pudottaako loistavasti pelanneen Kasperi Kapasen ulos kärkiketjusta?

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat