Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Olympiakomitean tuki yleisurheilulle pieneni 28 000 eurolla – uusina tukilistalle pääsivät nuoret Alisa Vainio ja Ella Junnila

Urheilijakohtaisesti nimettyä tehostamistukea nauttii ensi kaudella 21 yleisurheilijaa.

urheilu
Alisa Vainio.
Alisa Vainio on jo valittu Dohan MM-kisojen maratonille.AOP

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on täydentänyt kesälajien tukipäätöksiä, kun muun muassa yleisurheilu lisättiin ensi vuoden tukiohjelmaan.

Vuoteen 2018 verrattuna tehostamistuen kokonaissumma yleisurheilussa putosi noin 28 000 eurolla. Vuonna 2019 kokonaissumma on 468 200 euroa. Nimettyjä tehostamistuen saavia urheilijoita on tänä vuonna 21, kun viime vuonna tukea sai 29 urheilijaa.

Vuoden 2019 tukilistalta putosivat muun muassa heikon alkukauden jälkeen kautensa kesken jättänyt 400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö ja jalkapöydän murtumasta kärsinyt kestävyysjuoksija Camilla Richardsson. Lisäksi keihäänheittäjät Heidi Nokelainen ja Jenni Kangas eivät ole mukana vuoden 2019 listalla.

Uusia tehostamistuen saajiksi nimettyjä urheilijoita ovat kestävyysjuoksija Alisa Vainio ja korkeushyppääjä Ella Junnila.

Maajoukkueohjelmiin sijoitettavaa tehostamistukea on suunnattu kestävyysjuoksuun, kilpakävelyyn, pikaviestijoukkueeseen, keihäänheittoon ja moukarinheittoon. Maajoukkueohjelmien sisällä tukea on suunnattu kilpakävelijöihin Tiia Kuikkaan ja valmentautumistuen listalta pudonneeseen Jarkko Kinnuseen sekä nuoriin heittolajien lupauksiin Helena Leveelahteen ja Arttu Korkeasaloon.

Olympiakomitean yleisurheilun lajivastaava Jani Tanskanen kertoo, että tässä vaiheessa olympiadia tukea suunnattiin niille urheilijoille, joilla katsotaan olevan menestysmahdollisuuksia Tokion olympialaisissa. Yleisurheilussa valinnat tehtiin olympiakomitean kriteeristön mukaan, niin kuin muidenkin lajien kohdalla.

– Meillä on dataa, jota pystymme hyödyntämään, jonka lisäksi sitten olemme käyneet keskusteluja valinnoista. Paljon työtä, tiukkoja päätöksiä ja valintoja on tehty, Tanskanen toteaa.

Yleisurheilijoiden valmentautumisen tehostamistuet vuonna 2019:

Saga Andersson
Anne-Mari Hyryläinen
Ella Junnila
Viivi Lehikoinen
Wilma Murto
Kristiina Mäkelä
Nooralotta Neziri
Krista Tervo
Alisa Vainio
Oliver Helander
Aleksi Jaakkola
Henri Liipola
Simo Lipsanen
Aleksi Ojala
Veli-Matti Partanen
Tero Pitkämäki
Samuel Purola
Topi Raitanen
Antti Ruuskanen
Elmo Savola
David Söderberg

Lue myös:

Tokioon tähtäävä Benedek Olah pettyi rajusti Olympiakomitean tukipäätökseen – Lehtimäki löi pöytään kylmät numerofaktat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat