Mäkäräisen normaalimatkan katastrofin todennäköisin syy selvisi – perjantai käytettiin korjaukseen

Kaisa Mäkäräinen on valmistautunut lauantaina käytävään maailmancupin pikakisaan asennonkorjausharjoituksilla.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Kaisa Mäkäräisen kausi ampumahiihdon maailmancupin henkilökohtaisissa koitoksissa alkoi torstaina surkeasti, kun ensimmäisen ampumapaikan neljä sakkominuuttia veivät toiveet kärkitaistosta.

Mäkäräinen pelasti sen mitä pelastettavissa oli ampumalla loput kolme paikkaa puhtaasti, mutta sen verran ällistyttävä tuo harvinainen makuupaikan "nelonen" oli, että tapausta tutkittiin tiiviisti vielä torstai-iltaa myöten. Sataprosenttista varmuutta surkeuden syihin ei toki koskaan saada, mutta ainakin todennäköinen selitys löytyi viimeistään tv-kuvaa syynäämällä.

Maajoukkueen ampumavalmentaja Juha Papinsaaren ensidiagnoosi heti Mäkäräisen hutisuorituksen jälkeen oli asentovirhe, ja tarkempi tutkimus vahvisti asiaa.

– Asentovirhe todennäköisesti vaikutti eniten. Ensimmäisen laukaus osui, vähän oikealle, sitten latausliike ja oikea kyynärpää luisti pikkuisen. Asento levisi aavistuksen verran, alkoi pikkuisen kaatumaan oikealle. Ei mitenkään isosti, mutta joskus se pienikin ratkaisee, Papinsaari kertoi perjantaina.

Ja niin kaikki nuo neljä laukausta menivät oikealta ohi. Kisan nopeimmalla hiihdolla ja loput 15 laukaustaan osumalla Mäkäräinen taisteli lopulta 30:nneksi, mutta onhan tuo sija hänelle vaatimaton.

– Kaksi senttiä kun olisivat olleet enemmän vasemmalla, niin nätisti olisivat siinä kymppiä kiertäneet. Jostain syystä kuitenkin jäivät sinne oikealle. Ei siinä tuullut niin paljon, ehkä pieni asentovirhe. Mutta voi olla jotain muutakin, ei näistä koskaan saa absoluuttista totuutta. Arvailua vain, Mäkäräinen itse totesi heti kisan jälkeen.

Perjantain harjoituksissa Mäkäräinen sitten keskittyi tuohon todennäköisimpään syyhyn. Lauantain pikakisassa kun ei ole siinäkään vastaavaan varaa.

– Asennon korjausta oli Kaisalla tänään. Teemana makuuasennon hakeminen, Papinsaari sanoi.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen pilasi kilpailunsa heti alussa – oli maalissa täysin ymmällään: "Jos nätisti sanotaan, kyllä se vähän ärsytti"

Mäkäräisen katastrofiammunta mietitytti: "Työtapaturma"

Kaisa Mäkäräinen pilasi kilpailunsa heti alussa – oli maalissa täysin ymmällään: "Jos nätisti sanotaan, kyllä se vähän ärsytti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat