Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Therese Johaug jälleen ylivoimainen, Pärmäkoski hyytyi kuudenneksi: "Jalka suoristui hieman lopussa"

Therese Johaug oli paras yli minuutin marginaalilla.

hiihto
Pärmäkoski hyytyi kuudenneksi, kun Johaug jatkoi ylivoimaansa
Pärmäkoski hyytyi kuudenneksi, kun Johaug jatkoi ylivoimaansa

Therese Johaug jatkoi vahvaa menoaan hiihdon maailmancupissa lauantaina. Norjalainen voitti ylivoimaisesti Norjan Beitostölenin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun ennen Ruotsin Charlotte Kallaa (+1.05,9) ja Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä (+1.06,2).

Maailmancupia ylivoimaisesti johtavalle Johaugille kilpailuvoitto oli jo kauden neljäs. Johaug on jäänyt cup-kauden starteistaan voitotta vain Lillehammerin sprintissä viime viikolla.

Kilpailun paras suomalainen oli Linnan juhlissa viikolla pistäytynyt Krista Pärmäkoski(+1.24,1), joka sijoittui kuudenneksi. Viimeisenä ladulle startannut Pärmäkoski oli vielä kuuden kilometrin väliajoissa kolmas, mutta suomalaisen vauhti ei lopulta riittänyt palkintokorokkeelle.

Krista Pärmäkoski hiihtää.
Krista Pärmäkoski.AOP

Pärmäkosken mukaan Linnan juhlat eivät vaikuttaneet hänen suoritukseensa.

– Se ei vaikuttanut varmaan yhtään, että tulin tänne vähän myöhemmin Linnan juhlien takia. Kroppa tuntui todella hyvältä verryttelyssä. Tilanne olisi varmasti ollut sama, vaikka olisin ollut täällä viikon verran, Pärmäkoski totesi Yle Urheilulle kilpailun jälkeen.

Pärmäkoski oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Se oli ihan kohtuullisen hyvä veto. Vähän väsähdin viimeisellä ringillä. Olisin kaivannut vähän vetoapua viimeiselle ringille.

Aikaisempina vuosina Pärmäkosken tavaramerkki on ollut kova loppuveto.

– Nyt ei ole tullut sellaista niin kovaa loppuvetoa, koska nyt on yritetty pitää kovaa vauhtia alusta asti. Vielä en tule loppuun asti niin hyökkäävästi, mitä toivoisin. Jalka suoristui hiemanlopussa. Uskon, että koko ajan on menty eteenpäin. Kroppa tuntuu hyvältä.

Riitta-Liisa Roponen (+2.05,9) sijoittui kilpailussa hienosti kymmenenneksi. Eveliina Piippo oli 22:s, Kerttu Niskanen 33:s, Anne Kyllönen 41:s ja Laura Mononen 46:s.

Susanna Saapungin piti hiihtää lauantaina, mutta hän jäi sivuun flunssaoireiden vuoksi, ja Kyllönen otti hänen paikkansa.

Riitta-Liisa Roponen hiihtää.
Riitta-Liisa Roponen.AOP

Lumisade ei tuottanut Roposelle ongelmia.

– Väliaikojen perusteella olin ihan hyvin kilpailussa mukana. 15 kilometrin vapaan hiihtotavan matka sopii hyvin minulle. Tänään oli todella raskas keli. Latu oli ihan mieletön, sai tehdä töitä. Sitä joutui puskemaan koko ajan äärirajoilla, Roponen kommentoi Yle Urheilulle.

Sunnuntaina naisilla on ohjelmassa viesti.

Katso kooste kilpailusta klikkaamalla jutun kuvaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

"Silloin menee hankalaksi, jos on levätty, tullaan kisoihin ja se taso on edelleen todella huono" – Kerttu Niskanen on asiantuntijan mielestä yhä liian kaukana kärjestä

Mäkäräinen pikakilpailussa Sloveniassa – katso suorana tai jännitä tulospalvelusta

Matti Heikkisen rintarangan vaivat eivät vakavia – kilpailee todennäköisesti Davosin maailmancupissa

Kari Varis palaa maailmancupiin Beitostölenissä pitkän tauon jälkeen – joukkuetoverit velmuilevat ”veteraanille”, mutta konkari ei jännitä: ”Ei enää tällä iällä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat