Suora

  • Taitoluistelun MM: jäätanssin rytmitanssi
  • Taitoluistelun MM: naisten vapaaohjelma
  • UP-dokkari: Kaikki vain faneja varten
  • Taitoluistelun MM, naisten vapaaohjelma

Keihästähti Röhler on iloinen nuoruuden roolimallinsa Tero Pitkämäen päätöksestä jatkaa uraansa – tietää silti asemansa: "Hänellä on vaikeuksia voittaa minut"

Keihäänheiton olympiavoittaja Thomas Röhler pitää peukkuja sille, että Tero Pitkämäen polven kuntoutuminen sujuu hyvin.

yleisurheilu
Thomas Röhler
AOP

Saksan Thomas Röhler oli mukana viime kesän Paavo Nurmi Gamesissa, jossa Tero Pitkämäen vasemman polven eturistiside katkesi.

– Seisoin häntä lähinnä, kun se tapahtui. Näin heti, että jotain vakavaa tapahtui. Se ei ole koskaan mukavaa, kun urheiljakaverille sattuu jotain, kertoi Röhler Ylen haastattelussa.

Tänä viikonloppuna nuorten keihäskoulua Tanhuvaaran Urheiluopistolla pitävä Röhler on ollut yhteydessä Pitkämäen kanssa WhatsApp-palvelun kautta.

– Olemme välillä yhteyksissä ja puhumme urheilusta sekä muusta. On hyvä pitää yllä suhdetta keihäsmiesten kanssa, kertoo saksalainen.

"Kilpaileminen Teroa vastaan ensi kerran oli iso juttu minulle"

Röhler on hyvin selvillä siitä, että Pitkämäki aikoo jatkaa uraansa ja polven kuntoutus on sujunut mallikkaasti.

– Olen todella iloinen, että palautuminen on mennyt hyvin ja hän uskoo pystyvänsä heittämään. Täytyy panna sormet ristiin, että treenit menevät hyvin ja hän pystyy heittämään polvella täysivauhtisia heittoja. Polven eturistisiteen kuntoutus on pitkä prosessi, tietää Röhler.

Tero Pitkämäki
Tomi Hänninen

Pian 36-vuotias Pitkämäki heitti ennätyksensä 91,53 jo vuonna 2005. Silloin Röhler oli vasta 14-vuotias. Röhler rikkoi 80 metriä ensi kerran vuonna 2012. Hän oli silloin 21-vuotias.

– Kun olin nuori, Pitkämäki oli roolimallini. Kun kilpailin ensi kertaa häntä vastaan, se oli suuri juttu minulle, kertoo saksalainen, jonka ennätys on 93,90.

– Nyt olemme kilpakavereita ja hänellä on vaikeuksia voittaa minut. Näin kehitys kulkee. Nuoremmat tulevat ja voittavat vanhemmat heittäjät, hymyilee Röhler, mutta arvostaa seitsenkertaisen arvokisamitalistin korkealle.

– Mutta silti on aina mukava kilpailla häntä vastaan. Ilmapiiri on erityinen joka kerta, kun hän on läsnä.

Pystyykö Pitkämäki vielä haastamaan sinut?

– Sitä ei ikinä tiedä. Riippuu siitä, kuinka lähelle 90 metriä hän pääsee ensi kesänä.

Lue myös:

Tero Pitkämäki tekemässä kovaa temppua: "Pari vuosikymmentä sitten vamma lopetti uran automaattisesti"

Tero Pitkämäki oli jo lopettanut uransa, kunnes pääsi juoksulenkille: "En halunnut luovuttaa"

Kommentti: MM-kisojen myöhäinen ajankohta on todellinen onnenpotku – Tero Pitkämäellä aito mahdollisuus palata huippukuntoon, mitalipuheet kannattaa silti unohtaa

Vakava polvivamma ei hidasta – Suomen menestynein keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 35, aikoo jatkaa yhä uraansa: "Ihan satavarmaa ei ole, pystyykö"

Olympiakomitean tuki yleisurheilulle pieneni 28 000 eurolla – uusina tukilistalle pääsivät nuoret Alisa Vainio ja Ella Junnila

Suosittelemme

Tuoreimmat