Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Mäkäräinen säteili pikakilpailun voiton jälkeen ja halusi jo unohtaa edellisen kisan pummaukset – "Minusta siihen on ihan turha palata enää tämän päivän jälkeen"

Kaisa Mäkäräisen mukaan normaalikilpailun ohilaukaukset eivät olleet niin iso juttu kuin mitä siitä tehtiin. Mäkäräinen oli tyytyväinen pikakilpailun ampumiseensa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Primoz Jeroncic / Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen säteili tyytyväisyyttään pikakilpailun jälkeen. Hänen mukaansa kilpailu oli hyvä, vaikka se ei niin helpolta tuntunutkaan. Mäkäräinen voitti pikakilpailun 15 sekunnin erolla.

– Mutta lopputulos oli hyvä, hän totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Mäkäräisen normaalikilpailun neljä ohilaukausta ensimmäisellä makuupaikalla on kirvoittanut viime päivinä paljon kommentteja, mutta joensuulainen itse halusi jo unohtaa koko asian.

– Minusta on vähän hassua, että kaikki muut tekevät siitä isompaa ongelmaa kuin me itse. Tuntuu, että kukaan ei muista, että ammuin sen nelosen päälle kolme kertaa nollat eli se toinenkin makuu meni hyvin, hän muistutti.

– Minusta siihen on ihan turha palata enää tämän päivän jälkeen.

Mäkäräinen ampui pikakilpailussa puhtaasti sekä makuu- että pystypaikalta, joten hän oli pystynyt korjaamaan asentovirheensä.

– Toki en tiedä, missä tämän päivän osumat on, muuta kuin taulussa! hän nauroi ja sanoi, että normaalikilpailun tapaisia lipsahduksia sattuu aina silloin tällöin.

– Pitää luottaa omaan tekemiseen koko ajan, eikä vetää paniikkia päälle, vaikka tuntuu, että moni tykkää sellaisenkin rakentaa.

Mäkäräinen ei omasta mielestään panikoinut normaalikilpailussakaan, mutta vielä vähemmän hän teki sitä pikakilpailussa. Mäkäräinen oli pikakilpailussa päivän nopein hiihtäjä, mutta hänen mukaansa uusi lumi vaikeutti menoa.

– Latu oli tosi liippanen. Tuntui, että olin kymmenkunta kertaa vetää selälleni kisan aikana ja jossakin kohtaa se tasapaino lähti, Mäkäräinen sanoi ja toivoi pääsevänsä vielä tekemään kunnon loppuverryttelyn.

– Huominen (takaa-ajo) menee sellaisilla jaloilla kuin ne aamulla ovat, hän hymähti.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen nollasi katastrofikisan täydellisesti – voitti pikakilpailun ylivoimaisesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat