Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

MM-välierän tulikuuma suomalaissankari halusi näyttää päävalmentajalle mielipelipaikallaan: “Sentterin paikka on se, mihin olen kasvanut”

Joonas Pylsy johdatti Suomen finaaliin salibandyn MM-kisoissa. 2+1 takonut Classic-hyökkääjä halusi osoittaa, että pärjää myös keskushyökkääjän paikalla kansainvälisissä peleissä.

salibandy
Joonas Pylsy MM-välierässä 2018.
Huippuottelun pelannut Joonas Pylsy pääsi huudattamaan suomalaisyleisöä kahdesti lauantain välierässä.Ville Vuorinen / Salibandyliitto

PRAHA. Vielä ensimmäisestä avopaikastaan pelin alussa Tampereen Classicin Joonas Pylsy ei osunut, mutta ketjukaveri Ville Lastikan tarjoiltua lähes tyhjän maalin vaajakoskelaislähtöinen hyökkääjä iski Suomelle tärkeän avausmaalin MM-välierässä Tshekkiä vastaan.

Kolmessa ensimmäisessä maalissa mukana ollut ja tehot 2+1 kerännyt Pylsy johdatti Suomen lopulta MM-finaaliin selvin numeroin 7–2. 28-vuotias viime kisojen maailmanmestari oli syystäkin tyytyväinen omaan ja viisi maalia tehneen kolmosviisikon Peter Kotilainen-Pylsy-Lastikka-Mikko Leikkanen-Juha Kivilehto esitykseen.

– Sovimme ennen peliä, että pelkäämään ei lähdetä eikä omaan päähän jäädä makoilemaan. Pallo haluttiin viedä ylös ja siellä sitten antaa painetta. Siten se avausmaalikin syntyi, kun päästiin ylös ja Ville (Lastikka) antoi sitten vähän liiankin hyvän syötön.

– Puhuimme ennen ottelua Villen kanssa, että tänään parannetaan eilisestä, sillä pelasimme niin huonon pelin Saksaa vastaan. Halusimme näyttää, ettemme ole niin huonoja pelaajia kuin miltä siinä näytti, Pylsy jutteli.

FC Vaajakosken kasvatti on tottunut pelaamaan Kotilaisen vierellä jo aiemmin, mutta Lastikan kanssa yhteisiä kokemuksia on vähemmän. Silti peli lähti kulkemaan kovassa huutomyrskyssä kuin taikaiskusta.

– Sovimme lähtevämme puolustuksen kautta. Kun laidoilla on noin nopeat äijät, tiesimme pääsevämme kääntämään peliä, kun jaksamme vain puolustaa hyvin.

Joonas Pylsy MM-välierässä 2018.
Joonas Pylsy hakee sunnuntaina uransa toista maailmanmestaruutta.Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Keskellä kasvanut

Pienikokoinen, mutta räiskyvä ja pippurinen hyökkääjä nostettiin välierään keskushyökkääjän paikalle, vaikka päävalmentaja Petteri Nykyllä ei oikein ole luottoa Pylsyyn luontaisimmalla pelipaikalla ollutkaan.

Nykkyä lienee huolettanut ainakin se, miten pienikokoinen Pylsy pärjää kamppailuissa isokokoisia ruotsalaispelaajia vastaan. Lauantain hyvän esityksen takana oli myös pieni halu näyttää vielä viime kaudella Classicia valmentaneelle Nykylle.

– Ehdottomasti, sillä on sentterin paikka kuitenkin se, mihin olen kasvanut. Viime kisoissa en päässyt parrasvaloihin keskellä, mutta huomennahan se sitten katsotaan. Se on se tosipeli, missä se mitataan.

MM-finaalissa Suomi kohtaa todennäköisesti Ruotsin. Alkulohkossa Suomi taipui johtoasemasta maalin tappioon, mutta sunnuntaina on uusi mahdollisuus.

– Nyt vain koneet alas ja keskittymään, sillä huominen tulee nopeasti. Ensimmäinen Ruotsi-peli oli jo hallussa, mutta huolellinen täytyy olla.

– Ruotsi tulee varmasti karvaamaan ylhäältä, ja meidänkin täytyy uskaltaa mennä päälle ja lähteä ylös haastamaan.

Kysymykseen siitä, oliko Tshekki-peli kenties jopa uran paras esitys tärkeässä paikassa, Pylsy ei suostunut ottamaan kantaa.

– En tiedä. Lähdetään siitä, että huomenna on se uran paras peli.

Lue myös:

Suomen nuori hyökkääjätähti on valloittanut MM-areenan heti ensimmäisissä kisoissaan: "Ei tällaista olisi voinut kuvitella hurjimmissa unelmissakaan"

Finaali kutsuu! Suomi hiljensi Tshekin salibandyn MM-välierässä – Pylsy ja Lastikka kentän kuninkaita

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat