Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Mikko Rantasta vertailtu jo NHL-legendoihin – "Onhan se aika hullua"

Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog ovat muodostaneet Coloradon syksyn superketjun.

NHL
Mikko Rantanen laukoo.
Mikko Rantanen on pelannut unelmiensa syksyn NHL:ssä.Getty Images

Coloradon Mikko Rantanen on pelannut loisteliaan syksyn NHL:ssä. Rantanen porskuttaa NHL-pistepörssin kärkipaikalla ja venytti Tampa Bay -ottelussa pisteputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi.

Rantanen hankki syöttöpisteen Nathan MacKinnonin osumaan. Rantanen ja Colorado joutuivat varsinaiseen tivoliin ja kärsivät tylyn 1–7-tappion Tampalle.

Rantanen viilettää NHL-pörssikärjessä kolmen pisteen erolla MacKinnoniin. Rantanen on tehtaillut 12+36=48 tehopistettä, ketjukaveri MacKinnon 20+25=45 pörssipistettä.

– Vielä on hiukan liian aikaista katsoa pistepörssejä, kun on yli 50 ottelua pelaamatta. Täytyy vain yrittää pelata yhtä tasaisesti jatkossakin. Tasaisuus on tärkeintä, vaikka ei saisi tehopisteitäkään, Rantanen painotti Yle Urheilulle.

Rantasta on vertailtu tänä syksynä jopa NHL-legendoihin Jaromir Jagriin ja Peter Forsbergiin. Vertailu hämmentää Rantasta.

– Onhan se aika hullua, kun molemmat ovat kuitenkin Hall of Fame -tason miehiä. Mutta eihän sitä voi kieltää, etteikö tuollaisesta tulisi hieno fiilis, Rantanen tunnelmoi.

Rantanen, MacKinnon ja Gabriel Landeskog (17+17=34) ovat muodostaneet Coloradon syksyn superketjun. Rantanen viihtyy hyvin ketjussa, joka pelasi yhdessä jo viime kaudella.

– Oli helpompi lähteä tähän kauteen, kun tunsimme toisemme ja kemiamme. Meillä kaikilla on erilaiset vahvuutemme, sekin auttaa meitä, Rantanen totesi.

Lue lisää:

Rantanen venytti huimaa pisteputkeaan – Ovetshkin nousi Laineen ohi maalipörssin kärkeen

Näin Aleksander Barkov yllätti Henrik Lundqvistin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat