1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. hiihto

Viestinaisten 20-vuotiaan ankkurin superhiihto antoi joukkueen 40-vuotiaalle konkarille kylmiä väreitä – "Aivan mieletön veto"

Suomen viestinaisten vasta 20-vuotias ankkuri Eveliina Piippo kesti hyvin paineet. Krista Pärmäkoski myönsi, että tuskin joukkuekaan uskoi olevansa kisassa kolmen parhaan joukossa.

Suomen viestinaiset Eveliina Piippo (vas.), Riitta-Liisa Roponen, Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo sijoittuivat joulukuussa 2018 Beitostölenin maailmancup-osakilpailussa kolmanneksi. Kuva: EPA

Suomen hiihtonaiset ottivat dramaattisten vaiheiden jälkeen kolmannen sijan Beitostölenin maailmancupin 4x5 kilometrin viestissä. Suomi taisteli tiukasti toisesta sijasta kahden Venäjän joukkueen kanssa. Venäjän ykkösjoukkue menetti pelin viimeisessä jyrkässä laskussa kaatumiseen ja kakkosjoukkueen Anna Netshajevskaja kukisti Eveliina Piipon vasta loppusuoralla.

Suomen joukkueessa oli sekä kokemusta että nuoruutta, sillä kolmososuuden hiihti onnistuneesti 40-vuotias Riitta-Liisa Roponen. Roponen kertoi muun viestijoukkueen kannustaneen tiukasti 20-vuotiasta ankkuriaan viimeisillä sadoilla metreillä.

– Ihan mieletön! Roponen hehkutti Piipon ankkuriosuutta.

– Kylmät väreet menivät, kun menimme viimeiseen mäkeen huutamaan ja näimme, että siellä rupesi se toinen venäläinen jo jäämään ja Eve vain puski menemään. Huh huh! Ei pysytty kyllä paikoillaan siinä vaiheessa.

Piippo myönsi, ettei häntä ole yleensä jännittänyt yhtä paljon kuin vaihtoalueelle mennessään.

– Ja eihän se hiihto hyvältä tuntunut. Ihan hirveän tuntuista ja koko ajan pelkäsin, että miten ne rahkeet riittävät. Mutta mukavaa silti! hän vakuutti.

Toinen joukkueen konkareista, Krista Pärmäkoski on viime vuosina hiihtänyt ankkuriosuuden, mutta oli tällä kertaa toisella osuudella. Hän kehui puolestaan avausosuuden hiihtänyttä Johanna Matintaloa.

– Johanna suoriutui minusta hyvin avausosuudesta. Tämä osoittaa sen, että viestissä tarvitaan neljä ja kaikki onnistuivat minusta tänään loistavasti, Pärmäkoski sanoi ja totesi Suomen hiihdon kelkan kenties kääntyvän tästä.

– Tämä antoi jokaiselle meille itseluottamusta. Eihän meitä varmaan kukaan veikannut kärkikolmikkoon – en usko, että kukaan meistäkään uskoi, että me olemme siellä. Olihan tämä aivan mieletön veto. Uskon, että tästä lähtee Suomen hiihto taas nousuun.

Lue myös:

Suomi hienosti kolmas naisten dramaattisessa hiihtoviestissä – "Nyt siinä oli sellaista tietynlaista terävyyttä"