Suora

  • Elävä arkisto esittää

Johannes Thingnes Bö piti pintansa, Tuomas Grönman paransi

Johannes Thingnes Bö voitti vain 0,1 sekunnin marginaalilla.

ampumahiihto
Johannes Thingnes Bö tuulettaa.
Johannes Thingnes Bö.AOP

Ainoana suomalaisena ampumahiihdon maailmancupin Pokljukan avausviikon takaa-ajokilpailuun päässyt Tuomas Grönman oli kisan 45:s eli sijoitus pikakisasta koheni seitsemällä. Saumat cupin pisteille eli 40 parhaan joukkoon karisivat kahteen ensimmäiseen laukaukseen.

– Suksi oli aluksi nihkeä, mutta kolmesta viimeistä kierrosta olivat hyviä. Hiihto on nyt parempaa kuin viime vuonna. Olen jaksanut paremmin. Nyt meni kaksi ensimmäistä laukausta ohi. Jos ne olisivat osuneet, olisin noussut sinne 40 parhaan joukkoon pisteille, 52. sijalta kisaan startannut Grönman kommentoi Yle Urheilulle.

Kaksi pummia ratkaisivat paljon, sillä takaa-ajo on armoton: Grönman ei sakkojensa jälkeen enää ehtinyt kovempien hiihtäjien matkaan. Vaikka loppuammunnat sujuivatkin, ei sija kohentunut enää riittävästi.

Voittoon rutisti loppukirissä Norjan Johannes Thingnes Bö , 0,1 sekunnilla ennen Ranskan Quentin Fillon Mailletia ja 1,9 sekunnilla ennen Venäjän Aleksandr Loginovia. Perjantaina sprintin voittanut Bö oli jo matkalla helppoon voittoon, mutta viimeisen paikan kaksi sakkokierrosta tekivät kisasta vielä jännän.

– Kisa oli hyvä ennen viimeistä ammuntaa. Ei ihan mennyt niin kuin suunnittelin, mutta tässä lajissa ei voi suunnitella pidemmälle kuin seuraavaan ammuntaan. Mutta ensimmäisenä maalissa kuitenkin, joten hyvä, maailmancupissa 33 pisteen johdossa Itävallan Simon Ederiin oleva Bö totesi.

Pokljukassa ihmeteltiin ampumahiihtovaltias Martin Fourcadea. Normaalimatkan voittanut ranskalaistähti jäi pikakisassa 24:nneksi, ja takaa-ajon hän keskeytti nostettuaan kisan sakkomääränsä neljään viimeisen ammunnan kahdella pummilla. Ilme kisan aikana oli turhautunut, ja ensi viikon Hochfilzenin kisoissa saadaan jännittää, onko Fourcade jälleen löytänyt itsensä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Mäkäräinen säteili pikakilpailun voiton jälkeen ja halusi jo unohtaa edellisen kisan pummaukset – "Minusta siihen on ihan turha palata enää tämän päivän jälkeen"

Kaisa Mäkäräinen nollasi katastrofikisan täydellisesti – voitti pikakilpailun ylivoimaisesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat