Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomi kahdeksas miesten hiihtoviestissä, Iivo Niskanen osuutensa toiseksi nopein

Suomen mahdollisuudet kärkisijoihin menivät avausosuudella.

hiihto
Iivo Niskanen.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Suomen miesten viestijoukkue sijoittui kahdeksanneksi hiihdon maailmancupin 4x7,5 kilometrin viestissä Norjan Beitostölenissä. Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Anssi Pentsinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Antti Ojansivu.

Viestin voitti Norja 0,7 sekunnin erolla ennen Venäjää, kun Finn Hågen Krogh kukisti Andrei Melnitshenkon loppukirissä. Kolmas oli Norjan kakkosjoukkue 53 sekunnin päässä ykkössijasta. Suomen ero kärkeen oli kaksi minuuttia ja 12 sekuntia.

Suomen kakkosjoukkue sijoittui kilpailussa 13. sijalle

Kilpailu pipariksi heti avausosuudella, Niskanen osuutensa toiseksi nopein

Suomen ykkösjoukkue oli ensimmäisen vaihdon jälkeen vasta 12:s. Avausosuuden perinteisellä hiihtotavalla sivakoinut Pentsinen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa. Suomi oli osuuden jälkeen jo minuutin ja 15 sekunnin päässä kärjestä.

– Todellakin toiveissa oli, että olisi mennyt paremmin. Oli vaikeaa. Alkukausi ei ole ollut helppo, kun on tullut vaihtelevia suorituksia. Jännitti lähteä tuohon paikkaan hiihtämään, selvästi pettynyt Pentsinen tuskaili.

Niskanen nosti toisella osuudella Suomen seitsemänneksi (+1.11,4). Hän oli osuuden toiseksi nopein hiihtäjä. Niskasta nopeampi oli vain maailmancupia johtava Venäjän Aleksander Bolshunov.

– Olen tyytyväinen omaan hiihtooni. Ajoin puolen minuutin eron ehkä vähän turhan nopeasti kiinni. Loppu oli selviytymistä, Niskanen selvitti.

Lauantaina nousi poru, kun Niskanen joutui keskeyttämään 30 kilometrin kilpailun jo 10 kilometrin matkan jälkeen huonojen suksien takia. Nyt Niskanen oli perinteisen hiihtotavan osuutensa jälkeen tyytyväinen suksiinsa.

– Sukset olivat tänään kavereihin verrattuna hyvät. Hiihto tuntui hyvältä. Totta kai harmittaa tuo eilinen, kun en päässyt kunnolla hiihtämään, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Suomen kolmannen osuuden uurastanut Hyvärinen toi Suomen viimeiseen vaihtoon kuudentena (+1.15,8). Hyvärinen olisi halunnut hiihtää vapaan hiihtotavan osuudellaan viidentenä olleen Saksan (+1.06,8) ja neljäntenä olleen Ranskan (1.06,4) kiinni.

– Melkein olen tyytyväinen. Harmittaa, että jäin kymmenen sekunnin päähän Saksasta ja Ranskasta. Olisi pitänyt päästä ihan Saksan ja Ranskan mukaan. Hiihdettiin aika kovaa. Pitää olla tyytyväinen, että pystyi tuohon, Hyvärinen mietti.

Suomen ankkuriosuuden hiihtäneen Ojansivun osuudella Suomi taipui niukasti kyttäilykisassa kahdeksanneksi.

– Harmittaa tuo toiseksi viimeinen mutka. Luulin, että kukaan ei mahdu siitä sisältä, mutta kyllä sieltä yksi mies mahtui. Sen jälkeen olin ihan pussissa. Ei siinä enää mahtunut ohi, kun oli neljän miehen rintama edellä, Ojansivu kertoi.

– Se oli minulta taktinen kömmähdys, sillä minulla olisi ollut loppuun paukkuja jäljellä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Viestinaiset onnistuivat leveällä rintamalla, mutta etenkin joukkueen konkari ja kuopus saivat asiantuntijan hehkuttamaan: "Hän oli valmis tekemään itse ratkaisuja"

Viestinaisten 20-vuotiaan ankkurin superhiihto antoi joukkueen 40-vuotiaalle konkarille kylmiä väreitä – "Aivan mieletön veto"

Suomi hienosti kolmas naisten dramaattisessa hiihtoviestissä – "Nyt siinä oli sellaista tietynlaista terävyyttä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat