Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mäkäräisen hurmio jatkuu! Puhdas ammunta ja huippuhiihto toivat jälleen ylivoimaisen voiton

Kaisa Mäkäräinen onnistui ampumaan kaikki neljä paikkaa puhtaasti ja sai tuulettaa Pokljukan takaa-ajokilpailun voittoa. Edellisen kerran Mäkäräinen oli ampunut neljä paikkaa puhtaasti yli kolme vuotta sitten.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Kaisa Mäkäräinen taisteli tiukasti Pokljukan takaa-ajokilpailun voitosta Italian Dorothea Wiererin kanssa. Mäkäräinen oli hiihto-osuudella ylivoimaisesti nopeampi kuin italialainen, mutta Wierer pystyi hätyyttelemään joensuulaista aina ampumapaikoilla nopealla ampumisellaan.

Mäkäräinen pääsi starttaamaan takaa-ajoon 15 sekunnin etumatkalta Wiereriin nähden ja oli kasvattanut eroa ensimmäiseen makuupaikkaan tultaessa 22 sekuntiin. Mäkäräinen ampui ensimmäisellä paikalla vakuuttavasti puhtaasti, mutta niin teki myös Wierer, joka nakutti laikat alas jälleen tyypillisesti nopeaan tahtiin.

Toiselle makuupaikalle tultaessa Mäkäräinen oli kasvattanut eroa hiihtoladulla, mutta Wierer nappasi kymmenen sekuntia erosta pois nopealla ampumisellaan. Ensimmäisellä pystypaikalla Mäkäräinen otti hyvin rauhallisesti, mutta pudotti kaikki laikat alas. Mäkäräisen ampuma-aika oli kuitenkin peräti 32 sekuntia, kun Wierer tykitti saman tuloksen 19 sekuntiin.

Kilpailu ratkesi lopullisesti toisella pystypaikalla. Vaikka Mäkäräisen viimeinen laukaus kesti kauan, pystyi hän pudottamaan kaikki laikat alas. Myös Wierer ampui puhtaasti, mutta hän oli auttamattomasti jäänyt jo Mäkäräisestä ja Mäkäräinen sai ylittää maalilinjan ylivoimaisena voittajana.

Wierer sijoittui toiseksi 41 sekuntia Mäkäräiselle hävinneenä. Kisan kolmanneksi sijoittui Slovakian Paulina Fialkova, joka ampui myös puhtaasi ja jäi Mäkäräisestä 59 sekuntia.

Mari Ederin kilpailu sen sijaan meni täysin penkin alle. Hän starttasi takaa-ajoon hieman reilut kaksi minuuttia Mäkäräisen perään ja ampui heti ensimmäisellä paikalla kaksi ohilaukausta. Kolmannen ampumapaikan jälkeen Eder oli täräyttänyt jo seitsemän ohilaukausta, jolloin hän päätti keskeyttää kilpailun.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

"Kaisa on fantastinen" – Mäkäräinen sai kovaa hehkutusta ampumahiihtolegendoilta, mutta myös neuvoja ampumiseen

Mäkäräinen säteili pikakilpailun voiton jälkeen ja halusi jo unohtaa edellisen kisan pummaukset – "Minusta siihen on ihan turha palata enää tämän päivän jälkeen"

Kaisa Mäkäräinen nollasi katastrofikisan täydellisesti – voitti pikakilpailun ylivoimaisesti

Johannes Thingnes Bö piti pintansa, Tuomas Grönman paransi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat