Norjalaiset hiihtotähdet eivät tunnistaneet Suomen 20-vuotiasta ankkuria palkintojenjaossa – ”Luulen, että nyt norjalaiset tietävät, kuka olen”

Ragnhild Haga ja Therese Johaug eivät tienneet ennen sunnuntaita, kuka on Eveliina Piippo.

hiihto
Eveliina Piippo maastohiihtomaajoukkueen mediatilaisuudessa.
Eveliina Piippo.Lehtikuva

Norjalaiset hiihtotähdet Ragnhild Haga ja Therese Johaug kummastelivat sunnuntaina naisten viestin palkintojenjakotilaisuudessa Eveliina Piippoa. Norja voitti viestin ylivoimaisesti ennen Venäjän kakkosjoukkuetta ja Suomea.

– Kuka tuo suomalainen on? Haga kysyi Johaugilta tv-kuvien perusteella.

Maailmancupia johtava Johaug ei osannut vastata kysymykseen.

20-vuotias Piippo oli Suomen naisten viestijoukkueen ankkuri, kun Suomi taisteli palkintokorokkeelle.

– Tuntui siltä, että kaikki tuijottivat minua palkintojenjaossa, Piippo kommentoi ruotsalaiselle Express-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

– Luulen, että nyt norjalaiset tietävät, kuka olen, Piippo nauroi.

Piippo taisteli ankkuriosuudella toisesta sijasta kahden Venäjän joukkueen kanssa. Venäjän ykkösjoukkue menetti pelin viimeisessä laskussa kaatumiseen ja kakkosjoukkueen Anna Netshajevskaja kukisti Piipon niukasti loppusuoralla.

– Olen sinnikäs, mutta en niin vahva. Olen todella tyytyväinen, että pystyin hiihtämään viisi kilometriä noin hyvin, Piippo iloitsi.

Piippo myönsi, että ankkuriosuuden hiihtäminen jännitti.

– Olin kauhuissani, mutta tämä oli hauskaa. Olin hermostunut lauantaista lähtien. Kukaan ei odottanut, että me taistelisimme palkintokorokesijasta. Tämä oli iso yllätys, Piippo kommentoi ruotsalaismedialle.

Lue myös:

Suomen seuraava kristapärmäkoski on lahjakkuus, jollaista ei ole maajoukkueessa pitkään aikaan nähty – Eveliina Piippo on kärsinyt perfektionismistaan, joka myös potkii häntä ladulla: “Parhaimmat fiilikset tulevat aina kovan kivun jälkeen”

Suomi hienosti kolmas naisten dramaattisessa hiihtoviestissä – "Nyt siinä oli sellaista tietynlaista terävyyttä"

Viestinaiset onnistuivat leveällä rintamalla, mutta etenkin joukkueen konkari ja kuopus saivat asiantuntijan hehkuttamaan: "Hän oli valmis tekemään itse ratkaisuja"

Viestinaisten 20-vuotiaan ankkurin superhiihto antoi joukkueen 40-vuotiaalle konkarille kylmiä väreitä – "Aivan mieletön veto"

Lähteet: Expressen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat