Hyppää sisältöön

Puskista ratkaisijaksi noussut Kivilehto päätti MM-finaalissa kuuden vuoden kuivan kauden – "Hetkiä, joita ei heti edes tajua"

Juha Kivilehto voitti jo neljännen maailmanmestaruutensa, kun Suomi kaatoi Ruotsin salibandyn MM-turnauksen loppuottelussa.

Yhdeksi loppuottelun hahmoista noussut Juha Kivilehto oli viimeksi onnistunut maalinteossa arvokisoissa vuonna 2012, jolloin hän iski pallon Sveitsin verkkoon MM-välierässä.

Sunnuntain finaali ennätti vanheta vain reilut kolme minuuttia ennen kuin kokenut pelimies katkaisi kuivan kautensa ja teki Suomen avausmaalin Ruotsia vastaan. Kun hanat oli avattu, Kivilehto antoi palaa - toinen maali syntyi toisessa erässä ja vei Suomen 3-2-johtoon.

– Maaleja tulee silloin tällöin, minulle vähän harvemmin. Kiva, että nyt tuli muutama, tyyni Kivilehto tuumasi Yle Urheilulle.

Kivilehdonkin edustama kakkoskenttä oli maailmanmestaruuden kannalta ratkaiseva. Puolustajan kahden maalin lisäksi Peter Kotilainen iski kaksi osumaa matkalla 6-3-voittoon.

– Siinä on toisilleen tuttuja kavereita ja hyvä kemia. Ei meidän tarvinnut edes hirveästi sopia asioita, vaan kaikki lähti heti rullaamaan. Valmennus taisi tietää, milloin meidät kannattaa laittaa yhteen, Kivilehto sanoi.

36-vuotias Kivilehto on ollut voittamassa kaikkia Suomen neljää maailmanmestaruutta. Tuoreimpaan titteliin hän suhtautui maltilla, mutta epäili juhlatunnelman vapautuvan ajan mittaan.

– Nämä ovat sellaisia hetkiä, joita ei heti edes tajua. Kai ne tunteet kuplivat sitten myöhemmin.

MM-finaalia seurasi Prahassa yli 16 000 ihmistä, joista merkittävä osa oli äänekkäitä suomalaiskannattajia. Heille Kivilehto jakoi erityiskehut.

– Suomalaisille faneille on pakko antaa hirveä kiitos. He tulivat tänne ja nostivat meidät viimeisenä viikonloppuna aivan uudelle tasolle. Onhan tämä mieletöntä.

Lue lisää:

.
.