Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Puskista ratkaisijaksi noussut Kivilehto päätti MM-finaalissa kuuden vuoden kuivan kauden – "Hetkiä, joita ei heti edes tajua"

Juha Kivilehto voitti jo neljännen maailmanmestaruutensa, kun Suomi kaatoi Ruotsin salibandyn MM-turnauksen loppuottelussa.

salibandy
Juha Kivilehto.
IFF

Yhdeksi loppuottelun hahmoista noussut Juha Kivilehto oli viimeksi onnistunut maalinteossa arvokisoissa vuonna 2012, jolloin hän iski pallon Sveitsin verkkoon MM-välierässä.

Sunnuntain finaali ennätti vanheta vain reilut kolme minuuttia ennen kuin kokenut pelimies katkaisi kuivan kautensa ja teki Suomen avausmaalin Ruotsia vastaan. Kun hanat oli avattu, Kivilehto antoi palaa - toinen maali syntyi toisessa erässä ja vei Suomen 3-2-johtoon.

– Maaleja tulee silloin tällöin, minulle vähän harvemmin. Kiva, että nyt tuli muutama, tyyni Kivilehto tuumasi Yle Urheilulle.

Kivilehdonkin edustama kakkoskenttä oli maailmanmestaruuden kannalta ratkaiseva. Puolustajan kahden maalin lisäksi Peter Kotilainen iski kaksi osumaa matkalla 6-3-voittoon.

– Siinä on toisilleen tuttuja kavereita ja hyvä kemia. Ei meidän tarvinnut edes hirveästi sopia asioita, vaan kaikki lähti heti rullaamaan. Valmennus taisi tietää, milloin meidät kannattaa laittaa yhteen, Kivilehto sanoi.

36-vuotias Kivilehto on ollut voittamassa kaikkia Suomen neljää maailmanmestaruutta. Tuoreimpaan titteliin hän suhtautui maltilla, mutta epäili juhlatunnelman vapautuvan ajan mittaan.

– Nämä ovat sellaisia hetkiä, joita ei heti edes tajua. Kai ne tunteet kuplivat sitten myöhemmin.

MM-finaalia seurasi Prahassa yli 16 000 ihmistä, joista merkittävä osa oli äänekkäitä suomalaiskannattajia. Heille Kivilehto jakoi erityiskehut.

– Suomalaisille faneille on pakko antaa hirveä kiitos. He tulivat tänne ja nostivat meidät viimeisenä viikonloppuna aivan uudelle tasolle. Onhan tämä mieletöntä.

Lue lisää:

Salibandyn maailmanmestaruus Suomeen! Kolmannen erän tykitys upotti Ruotsin

Huipputorjunnoillaan Ruotsin MM-finaalissa pysäyttänyt Kosonen jakeli kiitosta joukkueelleen – "Katsotaan, millaiset juhlat keksitään"

Suomen maailmanmestaruuteen luotsannut Nykky käänsi katseet eteenpäin jo ennen kuin sai mitalin kaulaan – kotikisat häämöttävät kahden vuoden päässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat