Hyppää sisältöön

Suomen maailmanmestaruuteen luotsannut Nykky käänsi katseet eteenpäin jo ennen kuin sai mitalin kaulaan – kotikisat häämöttävät kahden vuoden päässä

Petteri Nykky valmensi Suomen maailmanmestariksi kolmannen kerran, mutta janoaa jo lisää.

Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa sunnuntaina Prahassa. Loppuottelussa Suomi nujersi Ruotsin maalein 6-3.

– Ainahan se on mukavaa laittaa ruotsalaisia nenään. Alkusarjassa kuitenkin otimme heiltä pahasti takkiin, mutta tämä oli se merkitsevä peli, Nykky sanoi Yle Urheilulle tuoreeltaan.

Suomi hävisi turnauksessa vain yhden ottelun, alkulohkokohtaamisen Ruotsia vastaan, jyräten sen jälkeen loppuotteluun iskemällä pudotuspelivaiheessa kuusi maalia Saksan verkkoon ja seitsemän kisaisäntä Tshekkiä vastaan.

– Annoimme pojille mahdollisuuden nauttia peleistä ja he käyttivät sen hyvin edukseen. Menimme nousujohteisesti ja tänään oli hyvä jalka alla.

– Yritimme vapauttaa kaverit näyttämään sen, mitä osaavat. Pelaajat ostivat ajatukset. Joukkuehenki oli hyvä.

Nykky valmensi Suomen mestariksi myös vuosina 2008 ja 2010. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta.

Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

– Jos palveluksia tarvitaan vielä kotikisoihin, niin sitä kohti on tehty paljon töitä. Valmentajan näkökulmasta nämä olivat jossain määrin jopa välikisat. Halusimme nähdä, missä mennään tällä hetkellä, Nykky sanoi.

Suomi on pelannut MM-loppuottelussa nyt seitsemän kertaa peräkkäin ja voittanut kuudesta edellisestä neljä.

– Jos haluamme olla suvereeneja, niin töitä pitää tehdä tulevaisuudessakin. Suomen salibandyliitolla on iso strategiahaaste, jota me osaltamme yritämme edistää. Toivottavasti tästä tulee junioreille intoa harjoitella.

Lue lisää:

.
.