Hyppää sisältöön

Huipputorjunnoillaan Ruotsin MM-finaalissa pysäyttänyt Kosonen jakeli kiitosta joukkueelleen – "Katsotaan, millaiset juhlat keksitään"

Maalivahti Eero Kosonen oli mies paikallaan, kun Suomi kukisti Ruotsin salibandyn MM-kisojen loppuottelussa.

Eero Kosonen joutui taipumaan sunnuntain MM-finaalissa kolme kertaa, mutta sitä vahvempina muistikuvina historiaan jäävät hänen lukuisat huipputorjuntansa. Kosonen kirjautti kaikkiaan 19 torjuntaa.

– Noita ukkoja vastaan on tahkottu ennenkin, eikä sieltä mitään yllätyksiä tule. Oli tiedossa, miten kaverit pelaavat. Iso kiitos kuuluu omillemme, jotka blokkasivat monta vetoa ja auttoivat maalivahtiakin valtavasti, Kosonen nöyristeli Yle Urheilun haastattelussa maailmanmestaruuden ratkettua.

Suomi voitti ottelun 6-3. Kosonen pysäytti muun muassa heti alkuminuuteilla läpiajon ja jatkoi vahvoja otteitaan, kun Ruotsi painosti toisessa erässä. Kolmannella 20-minuuttisella torjuntoja kertyi peräti kymmenen - yksi vähemmän kuin Ruotsin Johan Rehnille koko ottelussa.

Kolmesta päästetystä maalista yksi tuli ylivoimalla ja toinen rangaistuslaukauksesta.

– Pelasimme turnauksen parhaan pelimme, kuten pitikin, Kosonen totesi.

– Toisessa erässä Ruotsi sai turhista jäähyistämme vähän henkeä päälle ja oli tärkeää päästä johdossa erätauolle. Viimeinen erä oli sitten meidän.

Kosonen oli Suomen mestarijoukkueessa myös kaksi vuotta sitten. Kultajuhlista on siis jo kokemusta, mutta intensiivisen turnausrupeaman käsittelyyn menee vielä hetki.

– Tässä on kolme viikkoa eletty tunti kerrallaan ja päivä kerrallaan. Katsotaan, millaiset juhlat keksitään, siinä sitä kai alkaa ymmärtää.

Lue lisää:

.
.