Salibandyvaltikka pysyy Suomen otteessa, MM-finaalin "fiasko" musersi ruotsalaiset – "Heidät pitää nyt pudottaa valtaistuimelta"

Kovin odotuksin salibandyn MM-kisoihin lähtenyt Ruotsi joutui pettymään rankasti suomalaisten käsittelyssä.

salibandy
Ruotsalaiset pettyivät MM-finaalissa.
IFF

MM-loppuottelun hallinnan heti alussa ottanut Suomi ei ollut missään vaiheessa tappioasemassa kaataessaan Ruotsin 6-3-lukemin. Turnauksen ennakkosuosikkina pidetyn ja vain kultaa hakeneen Ruotsin leirissä lopputulos oli täystyrmäys.

– Tällä hetkellä tunnen voin pohjatonta pettymystä. Tämä ei oikein mennyt suunnitelmien mukaan. Tämä oli täsmälleen kuten Sveitsi-välierä. Silloin selviydyimme tehottomuudesta huolimatta, nyt emme onnistuneet, Ruotsin päävalmentaja Mikael Hill harmitteli Expressenin (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

Ruotsalaislehdet kuvailivat sunnuntain tulosta fiaskoksi ja neljän suomalaismaalin kolmatta erää romahdukseksi. Sveitsiä vastaan Ruotsi nousi tappioasemasta voittoon voittolaukauskilpailussa, mutta Suomen käsittelyssä aseet loppuivat kesken.

– Juuri nyt näkyy vain synkkyyttä, Ruotsin kapteeni Johan Samuelsson totesi Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

Ruotsi voitti maailmanmestaruuden kuusi kertaa peräkkäin vuosina 1996-2006. Se on ollut aina loppuottelussa, mutta kuudesta edellisestä kerrasta neljänä kultaa on juhlinut Suomi.

– Se saldo puhuu puolestaan. He ovat voittaneet neljä kuudesta. Asetelma on nyt se, että juuri heidät pitää pudottaa valtaistuimelta, puolustaja Emil Johansson sanoi Innebandymagazinetille (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Salibandyn maailmanmestaruus Suomeen! Kolmannen erän tykitys upotti Ruotsin

Puskista ratkaisijaksi noussut Kivilehto päätti MM-finaalissa kuuden vuoden kuivan kauden – "Hetkiä, joita ei heti edes tajua"

Huipputorjunnoillaan Ruotsin MM-finaalissa pysäyttänyt Kosonen jakeli kiitosta joukkueelleen – "Katsotaan, millaiset juhlat keksitään"

Suomen maailmanmestaruuteen luotsannut Nykky käänsi katseet eteenpäin jo ennen kuin sai mitalin kaulaan – kotikisat häämöttävät kahden vuoden päässä

Lähteet: Expressen, Aftonbladet, Innebandymagazinet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat