Eva Wahlströmin hurja haaste Madison Square Gardenissa – ”Taylor on kaikkien aikojen paras nyrkkeilijä”

Eva Wahlström pitää lauantaista MM-titteliottelun vastustajaansa Katie Tayloria ammattinyrkkeilyn parhaimpana ottelijana.

Eva Wahlström
Eva Wahlström
Eva Wahlström kohtaa lauantaina irlantilaisen Katie Taylorin, jota suomalaistähti pitää kaikkien aikojen parhaana nyrkkeilijänä.Mesut Turan / Lehtikuva

Eva Wahlström nousee vasta toisena suomalaisnyrkkeilijänä Pohjois-Amerikan kuuluisimman urheilupyhätön Madison Square Gardenin kehäneliöön. Gunnar Bärlundin vastaavasta visiitistä on kulunut jo 80 vuotta.

Wahlström kohtaa MSG:n kirkkaissa valoissa WBC-liiton titteliottelussa irlantilaisen Katie Taylorin.

– Olen aina halunnut kokea tämän (otella Madison Square Gardenissa). Tämä on hieno mahdollisuus, mutta ottelun kannalta sillä ei ole mitään väliä.

– Kuulin tästä mahdollisuudesta pari viikkoa sitten. Silloin tunteet menivät aikamoista vuoristorataa ja oli vaikea nukkua. Nyt on jo onneksi ihan rauhallinen olo, sanoo Wahlström hymyillen.

Wahlströmin suunnitelmat menivät uusiksi marraskuun lopussa, kun IBO-liiton mestari kazakstanilainen Firuza Zaripova perui ottelun loukkaantumiseen vedoten.

Wahlströmin mukaan hän ei ole juurikaan ehtinyt ajatella isoa iltaansa, vaan aika on kulunut asioiden järjestelyyn.

– Tuli aika paljon muutoksia, koska nyt otellaan Yhdysvalloissa, eikä Venäjällä kuten alun perin oli suunniteltu. En ole ehtinyt miettiä juuri mitään vielä. Hyppään kohta lentokoneeseen, sen jälkeen alan miettiä, mitä New Yorkissa tapahtuu, mietiskelee Wahlström.

Nopealla aikataululla järjestetyssä titteliottelussa suomalaisiskijä nyrkkeilee poikkeuksellisesti yhtä sarjaa ylempänä eli 61,2 kilon sarjassa.

Potkoselta vinkkejä Taylorin kukistamiseksi

Taylor on suomalaisille tuttu nimi runsaan kahden vuoden takaa. Mira Potkonen nappasi voiton irlantilaisesta Rion olympiakisoissa 2016. Wahlström onkin käynyt keskusteluja Potkosen sekä hänen valmentajansa Maarit Teurosen kanssa titteliottelun varmistuttua.

– Soitin heti Miralle ja Maaritille, mutta amatöörinyrkkeily on aivan toisenlaista kuin ammattinyrkkeily, joten he eivät voineet ottaa hirveästi kantaa, miten Tayloria vastaan kannattaa otella ammattilaiskehässä.

Wahlström on kohdannut Taylorin useasti amatöörivuosinaan, mutta poistunut aina kehästä tappio niskassaan. Muun muassa vuoden 2005 EM-finaalissa irlantilainen oli Wahlströmiä niukasti parempi pistein 19-17. Ammattilaisurallaan Taylor on voittanut kaikki 11 otteluaan.

Wahlström on myös aiemmin harjoitellut yhdessä Taylorin kanssa Irlannissa.

– Vaikka olen hävinnyt aina Taylorille, ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Kunnioitan Tayloria paljon. Menestyksestä huolimatta hän on pysynyt tosi nöyränä, jatkaa Wahlström.

Taylorin kohtaaminen on Wahlströmille uran toistaiseksi suurin haaste. Suomalaisen mukaan irlantilainen on omaa luokkaansa ammattilaisnyrkkeilyssä.

– Taylor on kaikkien aikojen paras nyrkkeilijä kaikki sarjat mukaan lukien amatööri –ja ammattilaiskehässä. Kaikki varmasti ymmärtää, että tämä on minulle tosi kova paikka.

Wahlströmillä on kuitenkin selkeä näkemys, millä tavalla hän poistuu Madison Square Gardenista voittajana.

– Ainoa asia millä voin voittaa Taylorin nopeuden, on oikea ajoitus. Ottelun alussa hän on tosi räjähtävä, joten minun pitää antaa hänen lyödä räjähtävyyttä pois ensimmäisten erien aikana.

– Sen jälkeen minun pitää ottaa tilannevoittoja. Ainoa heikkous on jälkitilanteet oman hyökkäyksen jälkeen, ne minun täytyy hyödyntää, päättää Wahlström.

Lue myös:

Huippuottelu toteutuu! Eva Wahlström pääsee iskemään toivevastustajaa vastaan legendaarisessa Madison Square Gardenissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat