Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Valioliigan rasismikohu paisuu: pelaajayhdistys ja Manchester City -tähti vaativat brittilehdistöä vastuuseen

Raheem Sterlingiin viikonloppuna kohdistetut, rasistisiksi väitetyt solvaukset ovat kirvoittaneet Britanniassa laajan keskustelun.

Englannin Valioliiga
Raheem Sterling.
AOP

Rasismi jalkapallokatsomoissa puhuttaa jälleen Britanniassa, missä viime viikonlopun otteluista raportoidut välikohtaukset herättelivät keskustelua mahdollisista toimenpiteistä.

Chelsea ja poliisi tutkivat väitteitä, joiden mukaan Manchester Cityn Raheem Sterlingiin olisi kohdistettu rasistisia solvauksia Englannin Valioliigan ottelussa lauantaina.

Kohu on jatkunut viikonvaihteen yli ja brittimedia on kirjoittanut rasistisista tapauksista muissakin otteluissa. Hiljattain BBC kirjoitti (siirryt toiseen palveluun)yhden katsojan saaneen syytteen heitettyään banaaninkuoren kentälle Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin maalin jälkeen ja poliisin pidättäneen kaksi kannattajaa (siirryt toiseen palveluun) Skotlannin pääsarjan ottelussa rasististen huutojen vuoksi.

– Näiden tapausten kitkemiseksi on tehtävä enemmän. Määräämme seuroille sakkoja, mutta se ei riitä. Meidän on valistettava nuoria, mutta tällaiset tapahtumat ovat katastrofeja, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin kommentoi tapausta BBC:n mukaan.

Ex-puolustaja Rio Ferdinand vaati Twitterissä muutosta vallitsevaan ilmapiiriin (siirryt toiseen palveluun) ja maalitykki Ian Wright pelkäsi paluuta "vanhoihin pahoihin aikoihin" (siirryt toiseen palveluun).

Sterling jakoi sunnuntaina Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) pitkän päivityksen, jossa hän vertaili kahta brittimediassa kirjoitettua uutista, joista yksi koski tummaihoisen ja toinen vaaleaihoisen City-pelaajan tekemiä talokauppoja. Sterlingin mukaan uutisointi oli asenteellista.

Myös useat brittitoimittajat ovat vaatineet paikallisen median asenteiden ja uutisoinnin kriittistä tarkastelua. Samalle linjalle lähti Englannin jalkapallon pelaajayhdistys (PFA), joka vaati seuroilta ankaria toimenpiteitä ja peräänkuulutti median vastuuta.

– Uutisoinnissa ei ehkä ole käytetty rasistisia ilmaisuja, mutta emme epäile, etteikö negatiivinen kerronta vaikuttaisi yleiseen mielipiteiseen ja rohkaisisi rasismiin, PFA kirjoitti lausunnossaan (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: BBC

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat