Suora

 • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
 • Planica, miesten lentomäen kilpailu
 • Ampumahiihdon MC: Oslo, miesten pikakilpailu
 • Oslo, miesten pikakilpailu
 • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
 • Jääkiekkokierros
 • March Madness: Cincinnati - Iowa 22.3.
 • Quebec, sprintit
 • March Madness: Colgate - Tennessee 22.3.
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • March Madness: Oregon - Wisconsin 22.3.
 • March Madness: North Dakota Bisons - Duke 23.3.

NHL:n viikon suomalaistarinat: Raannalla ja Koivulla epäonninen viikko

Antti Raannan epäonni loukkaantumisten kanssa ei ota loppuakseen. Minnesotan Mikko Koivu sen sijaan joutui sairastuvalle ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen. Molempien seuroille loukkaantumiset ovat kohtalokkaita.

NHL
Mikko Koivu
Debora Robinson / NHLI via Getty Images

Vaikka mennyt viikko piti sisällään hienojakin suomalaistarinoita, etenkin Antti Raannan kauden päättänyt loukkaantuminen jäi päällimmäisenä mieleen päättyneestä viikosta. Arizonan suomalaismaalivahti on ollut sivussa viidentoista edelliskuukauden aikana peräti seitsemän kertaa. Viimeisin loukkaantuminen sinetöi Raannan kauden 2018-19.

Minnesota on niin ikään tiukassa, sillä se joutuu selviytymään tovin ilman suomalaistähteään Mikko Koivua. Koivun vammat eivät kuitenkaan ole vakavia, joten Wild-kippari palaa kaukaloon piakkoin.

Listasimme menneen viikon suomalaistarinat.

Antti Raanta, Arizona Coyotes

Raannan epäonni Arizonassa ei ota päättyäkseen. Raanta loukkaantui Arizonassa ensimmäisen kerran jo vuosi sitten harjoitusleirillä, eikä vammakierteestä ole sittemmin tullut loppua. Mukaan on mahtunut myös aivotärähdyksen ja autokolarin kaltaisia todella epäonnisia loukkaantumisia. Viimeisimmän kerran Raanta loukkaantui noin pari viikkoa takaperin, kun tämä jätti ottelun Minnesotaa vastaan kesken alavartalovamman vuoksi.

Sunnuntaina Coyotes tiedotti, että vammat olivatkin odotettua vakavampia. Raanta toipuu vammoistaan, mutta todennäköistä on, että kuluva kausi on suomalaisvahdin osalta paketissa. Pettymys on luonnollisesti suuri paitsi pelaajalle itselleen, myös seuralle, jonka ehdottomaksi kulmakiveksi Raanta on reilun vuoden aikana kasvanut.

Mikko Koivu, Minnesota Wild

Koivu venäytti polvensa lauantaina Calgaryssa puolustaja Mark Giordanon ruman polvitaklauksen seurauksena. NHL palkitsi myöhemmin Giordanon kahden ottelun pelikiellolla. Wild tiedotti kuitenkin sunnuntaina, että Koivu voisi palata kaukaloon jopa muutamassa päivässä. Mitään ei siis onneksi ollut mennyt rikki suomalaisen polvesta. The Athleticin Michael Russo kirjoitti kuitenkin sunnuntaina, että Koivun sairasloma voisi venyä kolmeen viikkoon. Russon lähteiden mukaan Koivu olisi sivussa muutaman viikon polven sivusiteen venähdyksen sekä reisivamman vuoksi.

Oli sitten kyse muutamasta päivästä tai muutamasta viikosta, tärkeintä Wildille on, että Koivu palaa kaukaloon viimeistään tammikuussa. Koivu on edelleen joukkueelleen lähes korvaamaton palanen, joten pudotuspelihaaveitakin ajatellen Koivun paluuta odotellaan Hockey Statessa malttamattomina.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Buffalon suomalaispuolustaja pelasi jälleen vahvan viikon. Rasmus Ristolainen on nostanut profiiliaan merkittävästi viime viikkojen aikana. Luutii tällä hetkellä isoilla minuuteilla erittäin laadukkaasti molempiin suuntiin, mistä menneen viikon Nashville-, Toronto- ja Philadelphia- ottelut olivat hyvä osoitus. Viidesti peräkkäin hävinnyt Sabres hävisi sunnuntain Flyers-ottelun rumasti, mutta Ristolaista ei tappiosta voinut syyttää.

Ristolainen on saanut kiekollisen pelaamisensa taas hyvälle tasolle, mikä on näkynyt merkintöinä pistesarakkeessa. Kohentunut itseluottamus näkyy rohkeutena yrittää kaukalossa välillä vaikeitakin asioita, mistä paras osoitus oli parin viikon takainen soolomaali San Josea vastaan. Kirjasi menneellä viikolla tililleen kolmessa ottelussa kolme (0+3) pistettä. Kymmenen edellisen ottelun saldo komea 1+8. Matkalla 49 tehopisteeseen – omiin ennätyslukemiin.

Mikko Koskinen, Edmonton Oilers

Hurja jätkä! Hävisi maanantaina Dallasille, minkä jälkeen Edmonton peluutti kahdessa ottelussa peräkkäinen Cam Talbotia. Koskinen palasi kuitenkin askiin sunnuntain tärkeässä Albertan taistossa Calgarya vastaan – ja valmiina! Kauden kolmas nollapeli irtosi 24 torjunnalla. Sunnuntain jälkeen Koskisen voittosaldo tältä kaudelta on komea 9-3-1, mikä vain alleviivaa suomalaisveskarin sensaatiomaista alkua NHL:ssä.

Kolmeen nollapeliin Koskinen on tarvinnut vain neljätoista starttia. Päästänyt kolmessa edellisessä ottelussaan taakseen vain kolme osumaa. Ei hötkyile maalillaan ylimääräisiä, vaan kaikesta tekemisestä huokuu zeniläinen itsevarmuus ja rauhallisuus. Totuutta on turha juosta karkuun: Koskinen on ryöstänyt ykkösveskarin viran itselleen. Kahdessa kuukaudessa!

Esa Lindell, Dallas Stars

Jäätävä jätkä tämä Lindell. Helsinkiläispuolustaja operoi isoilla minuuteilla Dallasin alakerrassa ja pääosin äärimmäisen laadukkaasti. Loistaa fantastisen luistelun, pehmeiden käsien ja erinomaisen pelikäsityksen kautta. Lindell on modernin puolustajan prototyyppi, jonka pelaamista on ilo seurata. Lindell pystyy purkamaan painetta omista vahvan luistelun tai hyvän syöttämisen kautta. Eikä jokerikasvatti epäröi hypätä mukaan tukemaan hyökkäyksiä, päinvastoin. On usein myös paikkaamassa edessä höntyilevien virheitä. Tekee vahvaa jälkeä myös hyökkäyspäässä, missä menneen viikon saldo oli komea 2+1. Tehnyt tälle kaudelle jo viisi maalia, kun viime kaudella 80 ottelussa saldo oli seitsemän. Järkyttävän aliarvostettu pelaaja laajemmin NHL:ssä.

Miro Heiskanen, Dallas Stars

Heiskanen ei ole pelannut NHL:ssä edes kolmea kuukautta, mutta ylisanat alkavat loppua jo kesken. Miten valmis paketti voi 19-vuotias puolustaja olla? Dominoi silmiä hivelevän luistelun kautta illasta toiseen. Avaussyötöt ovat kovia ja teräviä, minkä jälkeen helsinkiläispuolustaja spurttaakin täydellä vauhdilla mukaan hyökkäyksiin. Heiskasen pelikäsitys, taitotasot sekä rohkeus pelata peliä selkäytimestä, muodostavat hurjan kokonaispaketin, missä tehopisteet ovat ainoastaan kirsikka kakun päällä. On naputellut seitsemän (3+4) kirsikkaa kakun päälle kahdeksassa edellisessä ottelussa. Käsittämätön potentiaali asuu nuoressa suomalaispuolustajassa.

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Se jokin siitä edelleen puuttuu. Jesse Puljujärvellä, 20, alkoi tavallaan uusi vaihe Edmontonissa valmentajan vaihtumisen jälkeen. Tuore päävalmentaja Ken Hítchcock halusi kutsua farmiin lähetetyn Puljujärven opettelemaan peliä NHL:ään, minkä jälkeen vastuuta onkin ollut tarjolla. Puljujärven jääajat pyörivät 11-13 minuutin välimaastossa, mutta ei missä tahansa ketjussa. Viime otteluissa Puljujärvi on pelannut Ryan Nugent-Hopkinsin johtamassa ketjussa yhdessä Drake Caggiulan kanssa. Vaikka Ken Hitchcockin kanssa tärkein asia on, ettei omissa kolise, myös omilla tehoilla on merkitystä.

Vaikka Hitchcockin kanssa Puljujärvi saa uuden alun, mikään ei poista sitä tosiasiaa, että suomalaishyökkääjän tehot kirjataan 19 ottelun jälkeen lukemin 2+0. Edelliseen viiteentoista otteluun Puljujärvi on tehnyt yhden maalin. Hitchcock haluaa ennen kaikkea opettaa Puljujärvelle pelaamista ilman kiekkoa, mutta loputtomiin ei hyökkäyspelin tulemistakaan Edmontonissa odotella. Muutama maali sinne tänne antaisi happea kiekottoman pelin opettelullekin.

Toki on myös muistettava, että nihilisti-Hitchcock tuli Edmontoniin ennen muuta sulkemaan vuotaneet hanat. Se peli, mitä Hitchcock haluaa joukkueensa juuri nyt pelaavan, ei välttämättä vapauta Puljujärveä pelaamaan vahvuuksillaan selkäytimestä. Kun pelko ja paine ovat läsnä, urheilija harvoin yltää parhaimpaansa. Olisiko vapaampi ja suurempi rooli AHL:ssä sittenkin parempi vaihtoehto?

Suosittelemme

Tuoreimmat