Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Liverpool ja PSG selvittivät Mestarien liigan "kuolemanlohkon" – Tottenham pelastui dramaattisesti viime hetkien tasoituksella

Kahden jätin tiedettiin putoavan jalkapallon Mestarien liigasta tiistaina. Jatkopaikat ratkaistiin kuitenkin vasta otteluiden toisilla puoliajoilla.

Mestarien liiga
Mo Salah maalaa.
Getty Images

Jalkapallon Mestarien liigan tiistaikierroksen kuumimmat kamppailut käytiin kivenkovassa C-lohkossa. Napoli, PSG ja Liverpool taistelivat kaikki edelleen jatkopaikoista.

Lohkoa ennen tiistaita johtanut Napoli vieraili Anfieldillä ja edetäkseen jatkoon Liverpoolin oli pakko voittaa ottelu. PSG puolestaan kohtasi Belgardissa lohkojumbo Punaisen tähden.

Liverpoolin sankariksi nousi tuttu mies, sillä Mohamed Salah laittoi pallon italialaisvastuksen verkkoon reilun puolen tunnin kohdalla. Samaan aikaan Belgardissa Edinson Cavanin ja Neymarin osumat saattelivat PSG:n tauolle 2-0-johdossa.

Pariisilaisten voittolukemiksi kirjattiin lopulta 4-1, mutta Liverpoolissa draamaa riitti lisäajalle, missä maalivahti Alisson pysäytti Napolin viimeisen huippupaikan upealla torjunnalla. Tasoituksella Napoli olisi jatkanut, mutta brasilialaisen refleksit siivittivät Liverpoolin turvaan.

Yhden suurseuran oli pudottava jatkosta myös B-lohkossa. Barcelona oli jo varmistanut lohkovoiton ja isännöi Tottenhamia vahvasti varamiehisenä. Muiden muassa Lionel Messi jätettiin vaihtopenkille. Inter Milan kohtasi hollantilaisen PSV:n ja se tarvitsi ottelusta paremman tuloksen kuin minkä Tottenham hakisi Barcelonasta.

Ousmane Dembele siirsi katalaanit johtoon jo seitsemän minuutin kohdalla ja sai Tottenhamin vilkuilemaan toisen ottelun tilannetta. PSV oli pitkään johdossa, mutta reilu vartti ennen loppuvihellystä Mauro Icardi nosti Interin tasoihin. Sen myötä Tottenham tarvitsi vähintään yhden maalin. Pelaamatta oli enää viisi minuuttia, kun vaihdosta kentälle tullut Lucas Moura asetteli sankarin viitan harteilleen ja pelasti Spursin 1-1-osumalla.

B-lohkosta jatkavat siis Barcelona ja maalieron turvin Tottenham, C-lohkosta PSG ja Liverpool. Ratkaisematta on enää yksi jatkoonmenijä F-lohkosta, jossa Lyon ja Shakhtar kilpailevat viimeisestä paikasta auringossa keskiviikon ottelukierroksella.

Katso tuoreimmat tulokset, sarjatilanne ja parhaat maalintekijät Mestarien liigan Kisaoppaasta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat