Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta

Laukkanen jäi niukasti MM-mitalista – neljäs sija rintauinnissa

Jenna Laukkanen oli neljäs 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan MM-kisoissa.

uinti
Jenna Laukkanen.
Jenna Laukkanen.AOP

Jenna Laukkanen jäi niukasti mitalien ulkopuolelle 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan MM-kisoissa Hangzhoussa Kiinassa. Laukkanen oli neljäs ajalla 29,68. Hän jäi pronssimitalista yhdeksän sadasosaa.

Maailmanmestaruuden voitti jamaikalainen Alia Atkinson, jonka aika oli 29,05. Hopeaa otti liettualainen Ruta Meilutyte (29,38) ja pronssia italialainen Martina Carraro (29,59). Ida Hulkko oli finaalin kahdeksas ajalla 30,45.

– Ihan en saanut venytettyä maalin tarpeeksi hyvin. Ei voi jossitella mitään. Kaikkeni annoin ja tämä oli se, mitä tänään sain irti. Neljäs sija ei ole huono, mutta niitä on jo muutama alla, Laukkanen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Laukkanen on yltänyt urallaan mitalivauhtiin EM-kisoissa sekä lyhyellä että pitkällä radalla, mutta MM-tasolla mitali vielä puuttuu.

– Koko ajan otetaan kärkeä kiinni. Jos olisin saanut nappiuinnin, olisin varmaan ollut yhden sijan korkeammalla.

Suomi oli 4x50 metrin sekajoukkueiden vapaauintiviestin finaalissa kahdeksas eli finaalin viimeinen joukkueella Andrei Tuomola, Ari-Pekka Liukkonen, Jenna Laukkanen ja Mimosa Jallow. Joukkue kauhoi uuden SE-ajan 1.31,23.USA voitti kultaa ME-ajalla 1.27,89.

Laukkanen ui omalla osuudellaan upean ajan 24,06.

– Sain varmaan vieruskaverilta vähän lisäboostia siihen. Kromowidjojo lähti viereiseltä radalta uimaan, niin ehkä sain itsekin siitä vähän lentoa uintiin, Laukkanen viittasi hollantilaiseen uintitähteen.

Lue myös:

Laukkanen ja Hulkko uivat komeasti MM-finaaliin

Jenna Laukkanen painottaa kestävyyttä viime kesän pettymyksien jälkeen: ”Haluan päästä taas näyttämään, että kuulun arvokisoihin”

Suosittelemme

Tuoreimmat