Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Yksi Suomen kuuluisimmista polvista" voi jo paremmin, sillä Eero Hirvonen voi hypätä mäkeä joka toinen päivä – "Jos takapakkeja ei tule, sillä voisi Seefeldin MM-kisoissa jo aika hyvin pärjätäkin"

Viime kauden Suomen yhdistetyn ykkösmies Eero Hirvonen on joutunut keskittymään tällä kaudella oikean polven kuntouttamiseen. Päätavoite on saada Hirvonen sataprosenttiseen kuntoon seuraavalle harjoittelukaudelle.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen
Eero HirvonenTomi Hänninen

Eero Hirvosen polvi ja sen kunto on ollut yksi suomalaisen hiihtokansan mielenkiinnon kohteista tämän kauden alussa. Viime kaudella palkintosijoista tiiviisti taistellut Hirvonen on kärsinyt jo pitkään polven rasitusvammasta ja vaikka hän kilpaili Rukan maailmancupissa yhdessä osakilpailussa, oli hän tuolloin vielä toipilas.

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajan ja Hirvosen henkilökohtaisen valmentajan Petter Kukkosen mukaan tilanne on jo mennyt parempaan suuntaan. Hirvonen on päässyt jo harjoittelemaan tasaisesti mäessä, vaikka polvi ei ole vielä sataprosenttisessa kunnossa.

– Tällä hetkellä ohje on se, että polvella voi harjoitella lähes täysipainoisesti. Se tarkoittaa hyppäämisen ja näiden pitkään pannassa olleiden nopeiden liikkeiden osalta sitä, että Eero voi tehdä joka toinen päivä nopeuden ehdoilla esimerkiksi räjähtävää voimaa tai mennä hyppyrimäkeen, Kukkonen kertoi Yle Urheilulle.

Hirvosen polven kuntoutusta jatketaan täysipainoisesti harjoittelun lomassa, sillä Kukkosen mukaan 22-vuotiaan urheilijan katse on tämän kauden lisäksi tiukasti tulevaisuudessa.

– Tavoite olisi, että Eeron jalka olisi seuraavalle harjoituskaudelle sataprosenttisessa kunnossa ja sillä voisi harjoitella niin kuin tähän lajiin kuuluu.

– Tällä hetkellä se on sen verran hyvässä kunnossa, että jos ei mitään takapakkeja tule, etteikö sillä voisi Seefeldin MM-kisoissa jo aika hyvin pärjätäkin.

Polven takia Hirvosen hyppymäärät ovat jääneet vähäisiksi ja sen takia suoritukset ovat ailahdelleet. Kukkosen mielestä Hirvosen hiihtokunto vaikuttaa kuitenkin hyvältä, mutta kokonaisuuden kokoon saamiseen tarvitaan vielä aikaa.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikolla kolmen viikon tauon jälkeen Ramsaussa. Suomen joukkue matkustaa paikkakunnalle jo maanantaina leireilemään ja myös Hirvonen on joukkueen mukana.

– Toivon hän mukaan kilpailee myös molemmissa kisoissa lauantaina ja sunnuntaina, Kukkonen sanoi.

Lue myös:

Todella yllättävälle täyskäännökselle sinetti – Eero Hirvonen kisaa Rukalla lauantaina: "Yksi Suomen kuuluisimmista polvista tällä hetkellä"

Hirvonen siteerasi Räikköstä – yhdistetyn suomalaistähti hyppäsi ensimmäistä kertaa mäestä viiteen kuukauteen, kisa Rukalla pohdinnassa

Hyppääjän polvi on pitänyt Eero Hirvosen poissa mäestä juhannuksesta asti, mutta suomalaistähti on luottavainen: Uskon, että kilpailen Rukalla

Turhautuminen vaihtui hymyksi – Eero Hirvonen harjoittelee jo paljon, vaikka ei voikaan vielä hypätä: "Kokonaispaketti voi olla lopulta vahvempi"

Eero Hirvosen polven rasitusvamman toipumisaika vielä kysymysmerkki, kausi käynnistyy maailmancupin avauksessa Rukalla tai vasta MM-kisoissa: "Hän tulee entistä vahvempana takaisin"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat