1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräisen kova kilpakumppani, olympiavoittaja Dahlmeier palaa maailmancupiin ensi vuoden puolella – testaa kisakuntoaan jo tällä viikolla

Saksan Laura Dahlmeier voitti Pyeongchangin olympialaisissa kaksi kultaa.

Laura Dahlmeier voitti olympiakultaa Pyeongchangissa ampumahiihdon sprintissä ja takaa-ajossa. Kuva: Alexander Hassenstein / Getty Images

Kaisa Mäkäräisen kova kilpakumppani, ampumahiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Laura Dahlmeier palaa näillä näkymin maailmancupin koitoksiin ensi vuoden puolella.

Varsinainen paluu kisoihin tapahtuu kuitenkin jo torstaina, kun saksalaistähti on mukana lajin kakkostason eli IBU-cupin pariviestissä Italian Ridnaunissa. Asiasta kertoi Saksan ampumahiihtoliitto keskiviikkona.

Dahlmeier, 25, voitti Pyeongchangin kisoissa olympiakultaa sprintissä ja takaa-ajossa, ja Mäkäräisen voittamassa maailmancupin kokonaiskisassa hän oli neljäs. Tähän kauteen lähtöä ovat varjostaneet terveysongelmat, mutta nyt näyttää valoisammalta.

– Hän haluaa testata, missä menee tällä hetkellä, Dahlmeierin valmentaja Bernhard Kröll kuvaili Bild-lehdessä suojattinsa IBU-osanottoa.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen rentous on huomattu ulkomaillakin – asiantuntijan mukaan suomalaistähti ei muita vilkuile: "Jos miettii, mitä muut tekevät, on jo hävinnyt"