Suora

 • Taitoluistelun MM: loppunäytös
 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Urheilustudio
 • Mäkihypyn MC: Tshaikovski, naisten kilpailu
 • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
 • Planica, miesten lentomäen kilpaillu
 • Urheilustudio
 • MC-finaali, Tshaikovski, naisten kilpailu
 • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
 • Urheilustudio
 • Oslo, naisten yhteislähtö
 • Quebec, naisten 15 km, takaa-ajo
 • Urheilustudio

Lauri Markkanen avaa, miten esti joukkuetoveriensa kapinan: ”Se oli todellakin uutta minulle” – Chicago-pomo avautui negatiivisesta kohinasta

Toista NBA-kauttaan pelaava Lauri Markkanen toteaa, että hän haluaa olla johtaja Chicago Bullsin joukkueessa. Joukkuetoverien kapinaehdotus oli hänelle uusi tilanne.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen oli median piirityksessä Meksikossa.David Sherman/NBAE via Getty Images

Koripallotähti Lauri Markkanen on puhunut ensimmäistä kertaa NBA-joukkuettaan Chicago Bullsia kuohuttaneista tapahtumista. Markkasen kerrottiin aiemmin estäneen viime viikonloppuna joukkueensa kapinan yhdessä Robin Lopezin kanssa.

Osa joukkueen pelaajista oli tulistunut Bullsin uuden päävalmentajan Jim Boylenin käytöksestä. Chicago hävisi maineikkaan seurahistoriansa suurimmalla piste-erolla Boston Celticsille. Boylen oli lytännyt pelaajansa pelin jälkeen täysin ja halusi myös pitää sunnuntaina kovat harjoitukset huolimatta peräkkäisistä peleistä kahtena edellisiltana.

Pelaajat eivät tykänneet asiasta, vaan suunnittelivat boikotovansa harjoituksia. Markkanen ja Lopez puhuivat kuitenkin joukkuetoverinsa ympäri.

– Halusin kertoa mielipiteeni ja viestittää pelaajille myös sen, Markkanen totesi Chicago Tribunelle. (siirryt toiseen palveluun)

– Uskon, että voin olla yksi johtajista joukkueessa. Siihen viittasin.

Jim Boylen
Jim Boylen nousi apuvalmentajasta päävetovastuuseen, mutta on saanut paljon kritiikkiä.Jeff Haynes/NBAE via Getty Images

Tribunen tietojen mukaan kaikki Bullsin pelaajat eivät olleet viestiryhmässä, jossa kapinaa suunniteltiin. Lopulta joukkue tuli harjoituksiin sunnuntaina. Bulls ei harjoittelut, mutta joukkue kokoontui keskustelemaan sunnuntaina. Ensiksi pelaajat puhuivat huolistaan keskenään. Toisessa tapaamisessa mukana olivat myös valmentajat. Sen jälkeen osa pelaajista jäi harjoittelemaan. Markkasen mukaan tämä tapa toimia oli ammattimaisempi kuin harjoitusten boikotointi.

– Mietin muita joukkueen jäseniä, kuinka he tulevat töihin. Tietysti tämä ei ole tärkein pointti, mutta osa joukkueen henkilöstöstä asuu tunnin päässä ja he tulevat töihin, Markkanen sanoi.

– Mielestäni se olisi ollut epäkunnioittavaa, jos emme olisi tulleet töihin.

Markkanen korostaa yhteishenkeä

Markkaselta kysyttiin myös, mitä hän ajatteli boikotointia ehdottaneista joukkuetovereista. Markkanen piti Tribunen mukaan pienen tauon ennen kuin vastasi.

– Se oli todellakin uutta minulle, Markkanen muotoili.

– Mutta se oli, mitä oli. Se oli idea. Puhuimme joukkueen kanssa ja selvitimme sen yhdessä. Meidän täytyy pysyä yhdessä. Tietysti meillä oli vaikea viikko. Mutta meidän pitää tehdä töitä yhdessä. Uskon, että teemme myös niin.

Lauri Markkanen
Lauri Markkasella ja Chicagolla oli vaikea ilta itäisen konferenssin kärkijoukkue Bostonia vastaan.Jonathan Daniel/Getty Images

Markkanen ja Chicago pelaavat seuraavan kerran Suomen aikaa varhain perjantaina. Pelipaikka on kuitenkin hieman poikkeava. Osana NBA:n kansainvälisten sarjaa Chicago kohtaa Orlando Magicin Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssä. Reissu on 21-vuotiaan suomalaistähden ensimmäinen Meksikoon.

– Tämä on hauskaa. Olen kuullut, että siellä on paljon Bulls-faneja. Olen innoissani. Mielestäni on mukavaa pelata jossain muualla kuin kotona erityisesti, kun miettii sitä, mitä olemme käyneet läpi parin viime viikon aikana, Markkanen kuvaili.

"Nyt on niin paljon kohinaa ja negatiivisuutta"

Viime aikoina myös Chicagon seurajohto on saanut paljon kritiikkiä sekä entisen päävalmentajan Fred Hoibergin potkuista että Jim Boylenin nostamisesta apuvalmentajasta päävalmentajaksi. Boylenin vanhan koulukunnan valmennustapaa on arvosteltu, mutta Bullsin varatoimitusjohtaja John Paxson pyytää kaikkia rauhoittumaan.

– Nyt on niin paljon kohinaa ja negatiivisuutta, Paxson sanoi Chicago Tribunelle. (siirryt toiseen palveluun)

– En tunne sitä samaa meidän hallissamme tai pukuhuoneessamme. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, tämä on ollut hyvä viikko meille pitkää aikaväliä katsottaessa. Jim on tullut mukaan ja kertonut mielipiteensä.

John Paxson
John Paxson on saanut tarpeekseen Bulls-kritiikistä.David Dow/NBAE via Getty Images

– Nyt eletään erilaista aikaa verrattuna siihen, millaista oli pelatessani itse. Pelaajilla on enemmän valtaa kuin ennen. Mutta sen kanssa voidaan tehdä töitä ja selvittää asioita. Jim on ollut avoimella mielellä liikkeellä näiden asioiden kanssa.

Paxson uskoo, että tilanne rauhoittuu tästä eteenpäin. Hänen mielestä muutos on aina vaikeaa.

– Olemme varmoja, että Jim saa kaikki samalle sivulle. Kasvamme yhdessä tästä päivästä lähtien. Nyt ei puhuta voitoista ja tappioista. Puhutaan siitä, että joukkue hioutuu yhteen ja pääsee takaisin raiteille. Sitten asiat hoituvat itsestään, Paxson sanoi.

Chicago on voittanut kauden 28 pelistään 6. Se on itäisen konferenssin jumbopaikalla. Koko liigassa heikompi voittosaldo on tällä hetkellä vain Phoenixilla.

Lue lisää:

Kommentti: Lauri Markkasen uusi NBA-valmentaja häpäisi pelaajat ja Chicago Bullsin eriskummallisilla tempuillaan

Lauri Markkanen pelasti joukkueensa kapinalta – surkeaa kautta pelaavan Chicagon riveissä kuohuu

Markkanen heitti 13 pistettä, Bullsille jälleen tappio – "Vaikeuksia pitää yllä tyyliä, jolla haluamme pelata"

Chicago Bulls vahvistuu - Lauri Markkaselle tutut pelikaverit rinnalle

Chicagolle historiallisen ruma selkäsauna, Lauri Markkasen heitot eivät uponneet

Näin Markkanen nousi Chicagon illan sankariksi – katso huippuhetket!

Suosittelemme

Tuoreimmat