Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta

Sekaviestijoukkue kahdeksas MM-finaalissa, Laukkaselle loppukilpailupaikka 100 metrin sekauinnissa SE-ajalla

Jenna Laukkanen oli kovassa vireessä lyhyen radan MM-uintien 100 metrin sekauinnin välierässä.

uinti
Jenna Laukkanen
Jenna Laukkanen ui perjantaina 100 metrin sekauinnin MM-finaalissa. (Arkistokuva.)Niko Mannonen/Yle

Suomi jäi kahdeksanneksi 4x50 metrin sekauintifinaalissa uinnin lyhyen radan MM-kisoissa Kiinan Hangzhoussa. Suomen joukkueessa uivat Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Riku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen.

Kilpailun voitti Yhdysvallat uudella ME-ajalla 1.36,40. Suomen aika 1.39,38 jäi noin puoli sekuntia Suomen ennätyksestä.

Laukkanen selvitti tiensä aiemmin torstaina 100 metrin sekauinnin finaaliin uimalla välierässä komean Suomen ennätyksen 58,60. Kolmanneksi välierässään sijoittunut Laukkanen paransi omaa ennätystään neljä kymmenystä ja Hanna-Maria Seppälän SE-aikaa 26 sadasosalla.

– Tosi hyvältä tuntui. Piti oikein kahteen kertaan katsoa taululle, että onko tuo varmasti oma aika. Finaalissa on todella kovia vastustajia, ja lähdetään tekemään vain omaa hyvää suoritusta. Riittää sitten mihin riittää, Laukkanen totesi.

Jallow ui 50 metrin perhosuinnin välierässä 12. tilalle Suomen ennätyksellä 25,71. Edellinen SE parani yhdeksällä sadaosalla.

– Ensimmäinen piikki ei ollut niin hyvä, mitä olisin halunnut ja startti meni vähän vinoon. Toinen piikki oli hyvä, ja kun seinätkin osuivat kohdalleen, se paransi aikaa, Jallow sanoi.

Lue myös:

Ylen kanavilla todella vilkas urheilutorstai – katso suorana: Leijonat kohtaa Tshekin Tampereella

Suomen sekauintijoukkue taisteli MM-finaaliin – Jallow ja Laukkanen välieriin

Suosittelemme

Tuoreimmat