Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kaisa Mäkäräisen huippuvire jatkuu – jäi voitosta alle sekunnin: "En halua harmitella sitä"

Yhden sakon ampunut Mäkäräinen hävisi Italian Dorothea Wiererille Hochfilzenissä niukasti vain 0,6 sekuntia.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Getty Images

Kaisa Mäkäräinen sijoittui toiseksi ampumahiihdon maailmancupin 7,5 kilometrin pikakilpailussa Itävallan Hochfilzenissä.

Mäkäräinen lähti kilpailuun suosikkina voitettuaan kaksi maailmancupin kisaa viime viikonloppuna Pokljukassa. Suomalainen selviytyi ilman ohilaukauksia ensimmäisellä ampumapaikalla.

Toisella paikalla suomalainen ampui yhden pummin ja katkaisi näin 53:n puhtaan laukauksen sarjansa. Mäkäräisen hiihtovauhti oli tutun vauhdikasta ja suomalainen hiihti maaliin ajassa 21.05,5.

Suomalaisen pahin uhkaaja, maailmancupin kokonaiskisaa johtava Italian Dorothea Wierer ampui ensimmäisen paikan puhtaasti, mutta pummasi pystypaikalla viimeisen laukauksen.

Wierer lähti viimeiselle hiihtolenkille 11,4 sekunnin johdossa suomalaiseen. Italialaisen etumatka supistui metri metriltä. Reilu kilometri ennen maalia ero oli enää kolme sekuntia.

Matka loppui suomalaisen kannalta hieman kesken ja Wierer hiihti voittajana maaliin vain 0,6 sekunnin erolla toiseksi jääneeseen Mäkäräiseen.

– Olen tosi tyytyväinen tulokseen, kun vain yksi laukaus meni ohi. Hiihto ei ollut ihan niin terävää tänään, ja kun täällä ladulla ei saa ihan niin suuria eroja, niin en ehkä uskonut, että riittäisi podiumille, Mäkäräinen sanoi tiedotteessa.

– En halua missään nimessä harmitella sitä 0,6 sekuntia. En olisi uskonut, että yhdellä laukauksella olisi oltu näin tiukasti voittokamppailussa. Ajattelin, että sieltä tulee nolla-ampujia, kun oli kuitenkin kohtalaisen helppo keli.

Suomen joukkueessa on ollut sairasteluoireita, ja Mäkäräinenkin sanoo pyrkivänsä välttämään sairastumista.

– Kropasta huomaa, ettei ole ihan niin terävää kuin Pokljukassa. Kroppa taistelee koko ajan sitä vastaan, ettei tulisi kipeäksi. Toivotaan, että tämä kisa ei aukaise mitään flunssaa päälle, Mäkäräinen jatkoi.

Venäjän Jekaterina Jurlova-Percht oli kilpailun kolmas ennen Italian Lisa Vittozzia. Muista suomalaisista pystypaikalla neljä laukausta ohi ampunut Mari Eder oli 59, ja kolmella sakolla kilpailun selvittänyt Venla Lehtonen 72.

Takaa-ajokilpailu on vuorossa lauantaina.

Uutista päivitetty kello 18.29: lisätty Mäkäräisen kommentit.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen seuraajaksi povattu lupaus oli vielä viime talvena hämillään supertähtien seassa – ampumahiihdon vasta parikymppisenä aloittanut Venla Lehtonen tottui nopeasti pyöritykseen

Lähteet: Ampumahiihtoliiton tiedote.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat