Suora

  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Toni Rajala palasi ryminällä vanhaan kotihalliinsa – "Ei haittaa, että Juti on Tapparan miehiä. Tampereelta kuitenkin"

Sveitsin jääkiekkoliigan pistepörssin kärkisijoilla liitävä Toni Rajala palasi vahvasti vanhaan kotikaukaloonsa Hakametsään.

urheilu
Toni Rajala
Toni RajalaAOP

Bielin hyökkääjä Toni Rajala säväytti kotiyleisöä upealla maalillaan, joka vei Leijonat toisessa erässä 3-0-johtoon Tshekkiä vastaan.

– Kaks-ykkönen, lämäri silmät kiinni ja toivotaan, että se menee verkkoon. Se oli kieltämättä hieno tunne, kun näki kiekon uppoavan maaliin pitkästä aikaa Hakametsässä, Ilves-kasvatti kertasi osumaansa.

Rajalan maali ja Suomen vahva toinen erä olivat lopulta laiha lohtu, sillä Tshekki nousi kolmen maalin takaa voittoon rangaistuslaukauksilla. Rajala manaili Suomen synkkää hetkeä kolmannen erän alussa. Tshekki kavensi eron yhteen maaliin kahdella nopealla osumalla.

– Siinä oli meiltä musta minuutti. Pari treeniä kuitenkin vasta alla tämän joukkueen kanssa. Siihen nähden startti oli hyvä, myös yhden syöttöpisteen saalistanut Rajala arvioi.

"Saimme koko joukkue siitä buustia"

Rajala, 27, on luonut itselleen kelpo uran Euroopassa poissa suurimmista parrasvaloista. Tamperelainen lähti Ilveksestä Pohjois-Amerikkaan kauden 2011-12 jälkeen. Sittemmin tie on kulkenut Ruotsin pääsarjan ja KHL:n kautta Sveitsiin.

Tällä kaudella Rajala on takonut Bielissä tehoja piste per peli -tahtia. Ennen ottelua maajoukkuelegenda Timo Jutilalle järjestetyt seremoniat tekivät vaikutuksen Ilves-kasvatti Rajalaan, vaikka Jutila loi uransa toisessa Tampereen seurassa.

– Ei haittaa, että hän on Tapparan miehiä. Kuitenkin Tampereelta, totta kai Jutia täytyy arvostaa. Hieno pelaaja, hieno ihminen. Saimme koko joukkue siitä buustia.

Suosittelemme

Tuoreimmat