Suora

  • Mäkihypyn MC: Zao, naisten kilpailu
  • Urheilustudio
  • Otepää, naiset
  • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten pujottelun ensimmäinen lasku
  • Urheilustudio
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Alppihiihdon MC: Cortina d'Ampezzo, naisten super-G

Jallow, Pöytäkivi ja Laukkanen uivat MM-välieriin

Jenna Laukkanen ui perjantaina vielä välierässä ja finaalissa. MM-uinteja voi jännittää suorana TV2:sta ja Yle Areenasta.

urheilu
Mimosa Jallow.
Mimosa Jallow.AOP

Kolme suomalaista ui perjantaina alkueristä jatkoon lyhyen radan MM-uinneissa Hangzhoussa Kiinassa. Välieräpaikan lunastivat Mimosa Jallow, Riku Pöytäkivi ja Jenna Laukkanen.

Jallow oli 50 metrin selkäuinnin alkuerien 11:s, Laukkanen sijoittui 100 metrin rintauinnin alkuerissä kahdeksanneksi ja Pöytäkivi lunasti 50 metrin perhosuinnin viimeisen jatkopaikan uusinnan jälkeen.

Laukkanen ui illalla välierässä ja finaalissa

Jallow kellotti 50 metrin selkäuinnin alkuerissä ajan 26,60. Tulos oli prikulleen samaa tasoa kuin torstain viestialoitukset 26,60 ja 26,52. Jallow'n Suomen ennätys on tuore, kuukausi sitten Vaasan SM-uinneissa syntynyt 26,38.

– Nyt tuntui kyllä hyvältä. Sain vedosta hyvin kiinni, kun aloitin vähän rauhallisemmin, Jallow kommentoi Yle Urheilulle.

Laukkanen ui 100 metrin rintauinnin välieriin ajalla 1.05,38. Ida Hulkko oli matkan 19:s ajalla 1.06,55 ja karsiutui jatkosta.

Laukkasella on perjantaina edessä mielenkiintoiset iltauinnit, sillä hän ui 100 metrin rintauinnin välierien lisäksi myös 100 metrin sekauinnin finaalissa.

Pöytäkivi lunasti jatkopaikan 50 metrin perhosuinnista vasta uusinnan jälkeen. Pöytäkivi joutui uusintaan, koska alkueräuintien jälkeen hän jakoi 16. sijan, joka oikeutti viimeiseen välieräpaikkaan.

Uusinnassa Pöytäkivi kukisti brasilialaisen Matheus Santanan SE-ajalla 22,71. SE-aikaansa parantaneen Pöytäkiven aika on myös uusi Pohjoismaiden ennätys.

– Tuollainen kaksintaistelu sytyttää. Katselin sitä täyteen tatuoitua miestä, kun se siinä puhisi ja ajattelin, että tuolle ei saa hävitä. Tiesin, että nyt tulee vähintään enkka, Pöytäkivi kertasi Uimaliiton tiedotteessa.

Lähetys Kiinan MM-kisojen perjantain iltauinneista alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 12.15.

Lue myös:

Sekaviestijoukkue kahdeksas MM-finaalissa, Laukkaselle loppukilpailupaikka 100 metrin sekauinnissa SE-ajalla

Suosittelemme

Tuoreimmat