Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu

Patrik Laine onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran joulukuun puolella

Patrik Laine on NHL:n maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Suomalaiset onnistuivat torstain NHL-kierroksella laajalla rintamalla.

NHL
Laine onnistui ensimmäistä kertaa joulukuun puolella
Laine onnistui ensimmäistä kertaa joulukuun puolella

Patrik Laine pääsi jääkiekon NHL:ssä maalin makuun kuuden ottelun tauon jälkeen. Laine onnistui torstaina kotiottelussa tulikuumaa Edmonton Oilersia vastaan, kun hän vei Jetsin 3–1-johtoon. Jets voitti ottelun lopulta jatkoajalla luvuin 5–4. Oilersin Jesse Puljujärvi kirjasi ottelusta yhden syöttöpisteen.

Laine onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa joulukuun puolella, kun hän laukoi toisen erän alussa keskeltä kiekon ohi Edmonton-vahti Cam Talbotin.

Katso Laineen onnistuminen klikkaamalla jutun kuvaa. (Kuvalähde: Viasat)

Maali oli Laineelle kauden 22:s. Hän jakaa maalipörssin toisen sijan yhdessä Buffalon Jeff Skinnerin kanssa. Maalipörssin kärjessä on 25 maalia tehnyt Washingtonin Aleksandr Ovetshkin.

Laine on kirjannut tällä kaudella yhteensä 28 tehopistettä.

Lehkonen, Aho ja Heiskanen onnistuivat

Maalin makuun suomalaisista torstain NHL-kierroksella pääsivät myös Toronton Kasperi Kapanen, Montrealin Artturi Lehkonen, Carolinan Sebastian Aho ja Dallasin Miro Heiskanen.

Lehkonen ja Aho onnistuivat, kun Montreal nappasi 6–4-kotivoiton Carolinasta. Lehkonen teki joukkueensa neljännen maalin kolmannen erän alussa. Osuma oli hänelle kauden kuudes. Myös Aho onnistui päätöserässä, kun hän kavensi Teuvo Teräväisen alustuksesta vajaat viisi minuuttia ennen loppua tilanteeksi 4–5. Maali oli Aholle kauden yhdeksäs.

Puolustaja Heiskasen kauden seitsemäs maali ei kantanut Dallas Starsia voittoon asti vierasottelussa San Josea vastaan. Heiskanen laukoi Dallasin toisen osuman kolmannen erän lopussa, kun Stars koki 2–3-tappion. Tulokaskauttaan pelaava Heiskanen onnistui maalinteossa toisessa perättäisessä ottelussa.

Mikael Granlund saavutti merkkipaalun

Minnesota Wildin Mikael Granlund ei onnistunut torstain kierroksella maalinteossa, mutta hän kirjasi kotiottelussa Florida Panthersia vastaan uransa 300. NHL-tehopisteen. Hän oli syöttämässä Minnesotan kolmatta maalia, kun Wild juhli 5–1-voittoa.

Granlund on NHL-historian 23:s suomalainen, joka on yltänyt 300 tehopisteen merkkipaaluun.

Lue myös:

Kasperi Kapanen riisti kiekon ja teki upean maalin NHL:n kärkiottelussa

Kommentti: Pölhö seurajohtaminen vei viimeisetkin maalintekijät Ahon ja Teräväisen viereltä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat