Kaisa Mäkäräisen itsevarma kommentti nauratti pahinta kilpakumppania: ”Sinulle se on helppoa”

Hochfilzenissä nähtiin lehdistötilaisuudessa kaksi nauravaa ampumahiihtotähteä. Kaisa Mäkäräinen ja Dorothea Wierer naureskelivat taktiikoilleen lauantain takaa-ajokisaan.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Kaisa Mäkäräinen ja italialainen Dorothea Wierer olivat rennolla tuulella torstaina Hochfilzenissä, vaikka vähän aiemmin kaksikko oli kisannut tiukasti. Wierer voitti Mäkäräisen pikakisassa vain 0,6 sekunnilla. Molemmat ampuivat kisassa yhden ohilaukauksen.

Lehdistötilaisuudessa kumpikin nauroi toistensa ajatuksille lauantain takaa-ajoon hersyvästi. Mäkäräinen kertoi, että Hochfilzenissä ei ole mahdollista repiä niin suuria eroja hiihtolenkillä kuin avausviikonloppuna Pokljukassa. Siellä Mäkäräinen voitti sekä pikakilpailun että takaa-ajon.

– Sanoisin, että kahden kilometrin lenkki on aika helppo täällä, Mäkäräinen ehti sanoa kuin ennen Wierer keskeytti hänet.

– Sinulle se on helppoa, Wierer näpäytti ja naurahti.

Mäkäräistäkin alkoi sen myös jälkeen naurattaa.

– Jos on aivan perässä, niin on helppo seurata. Ehkä minun taktiikkani on seurata häntä ensimmäisellä lenkillä. Saa nähdä, Mäkäräinen hymähti ja sai myös Wiererin nauramaan.

– Tiedän, että Dorothea on paljon nopeampi ampuja kuin minä. Minun täytyy vain keskittyä omaan työhöni. Ei pidä yrittää mitään erikoista. Minun täytyy hyväksyä se. Voitan hänet vain, jos osun useammin tauluun, Mäkäräinen jatkoi.

Hetkeä aiemmin roolit olivat olleet juurikin päinvastoin lehdistötilaisuudessa. Wierer puhui taktiikastaan ja Mäkäräinen nauroi.

– Kaisa ohittaa minut. Sitten yritän pysyä hänen takanaan, Wierer kuvaili.

Tämän Mäkäräinen kuittasi naureskelleen.

– Sinä ohitat minut ammunnassa, Mäkäräinen totesi hersyvästi nauraen.

Dorothea Wierer.
David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Kauden neljän ensimmäisen kisan jälkeen maailmancupin kokonaisvoittokisa on alkanut näyttää Wiererin ja Mäkäräisen kaksinkamppailulta. Wierer johtaa 204 pisteellään. Mäkäräinen on toisena 185 pisteellä.

Mäkäräinen ei vielä allekirjoittanut väitettä siitä, että kaudesta tulee heidän kahden vääntö.

– Kausi on pitkä. MM-kisat ovat maaliskuussa. Voi olla monia erilaisia suunnitelmia, kuinka on valmistauduttu tähän kauteen ja pitää kunto yllä maaliskuulle. Uskon, että kaikki haluavat olla edelleen hyvässä kunnossa maaliskuussa. Saa nähdä siis, Mäkäräinen toteaa.

Hochfilzen, naisten takaa-ajokilpailu, la 15.12. kello 12.20 alkaen TV1:ssä.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräisen huippuvire jatkuu – jäi voitosta alle sekunnin: "En halua harmitella sitä"

Mäkäräisen kova kilpakumppani, olympiavoittaja Dahlmeier palaa maailmancupiin ensi vuoden puolella – testaa kisakuntoaan jo tällä viikolla

Kaisa Mäkäräisen seuraajaksi povattu lupaus oli vielä viime talvena hämillään supertähtien seassa – ampumahiihdon vasta parikymppisenä aloittanut Venla Lehtonen tottui nopeasti pyöritykseen

Kaisa Mäkäräisen rentous on huomattu ulkomaillakin – asiantuntijan mukaan suomalaistähti ei muita vilkuile: "Jos miettii, mitä muut tekevät, on jo hävinnyt"

Kaisa Mäkäräinen ei musertunut katastrofialusta, vaan kasasi itsensä voittokuntoon: 12 kertaa ampumapenkalla ja peräti 10 kertaa nollat – "Mitään riskejä en ole ottanut"

"Kaisa on fantastinen" – Mäkäräinen sai kovaa hehkutusta ampumahiihtolegendoilta, mutta myös neuvoja ampumiseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat