Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu

Laukkanen taisteli seitsemänneksi sekauintifinaalissa ja sen jälkeen itsensä vielä loppukilpailuun rintauinnissa – "En osannut odottaa, että olisi näin rankkaa"

Jenna Laukkanen sijoittui 100 metrin sekauintifinaalissa seitsemänneksi ajalla 59,11.

uinti
Jenna Laukkanen
AOP

Jenna Laukkanen ui seitsemänneksi 100 metrin sekauinnissa lyhyen radan MM-kisoissa Kiinan Hangzhoussa. Kajaanilaisen aika finaalissa oli 59,11.

Torstain välierässä Laukkanen ui Suomen ennätyksen 58,60, eikä finaalissa meno tuntunut enää yhtä raikkaalta.

– Käännökset olivat tosi huonoja, ja niihin meni ihan turhaa aikaa. Ei tuntunut muutenkaan niin hyvältä kuin eilen, ja vähän kisat alkavat painaa kropassa, Laukkanen tuumi.

– Vapaauinnissa kangistui kokonaan, eikä siihen saanut mitään enää annettua. Seitsemäs sija ja taisteluvoitto kuitenkin.

Sekauinnin voiton vei Unkarin Katinka Hosszu 57,26.

Vain hieman reilun tunnin sekauintifinaalin jälkeen Laukkanen ui 100 metrin rintauinnin välierässä. Suomalainen oli oman eränsä kolmas ja lopputuloksien seitsemäs ajalla 1.05,01. Tiukaksi meni, mutta loppukilpailupaikka kuitenkin irtosi.

Laukkanen oli huojentunut finaaliin pääsyn ratkettua. Monen lajin urakointi painoi jäsenissä enemmän kuin Laukkanen osasi odottaa.

– Toisella 50 metrillä alkoi sekari painaa. En osannut odottaa, että tämä olisi näin rankkaa. Onneksi lauantaiaamu on vapaa, Laukkanen totesi välieräuinnin jälkeen.

Laukkanen uskoikin, että lauantaiaamun levon ja hyvän tankkauksen jälkeen hän on illan finaalissa uudessa iskussa ja valmis rutistamaan välieräajasta pois.

Riku Pöytäkivi ui 50 metrin perhosuinnin välierässä ajan 22,94, ja sillä irtosi omassa erässä seitsemäs sija. Hän oli lopulta välierien 15. ja jäi kaksi kymmenystä finaalipaikasta.

Alkuerissä Pöytäkivi ui uuden Pohjoismaisen ennätyksen 22,71.

– Aika samaa menoa oli kuin siinä aiemmassakin uinnissa. Uintivauhti oli hyvää, mutta käännökset eivät osuneet. Aika olisi ollut sama, jos ne olisivat olleet kohdallaan, Pöytäkivi sanoi.

Mimosa Jallow karsiutui myös finaalista. Hän oli 50 metrin selkäuinnin välierässään viides ajalla 26,74, ja se oikeutti kokonaiskilpailun 11. sijan.

– Uinti tuntui hyvältä, mutta ei se lyhyellä ole mun vahvuuksia. En ihan tyytyväinen ole, Jallow kommentoi uinnin jälkeen.

– On hienoa, että niin monella on matkalla olen päässyt välieriin, mutta ennätys kun riittäisi, niin haluaisi finaaleihin.

Lauantaina Jallow'lla on edessä 50 vapaauinnin alkuerät.

Päivitetty kello 15.07. Täydennetty juttuun Mimosa Jallow'n sijoitus ja kommentit sekä Jenna Laukkasen rintauinnin välierän tulos ja kommentit. Samalla päivitetty otsikkoa.

Lue myös:

Jallow, Pöytäkivi ja Laukkanen uivat MM-välieriin

Sekaviestijoukkue kahdeksas MM-finaalissa, Laukkaselle loppukilpailupaikka 100 metrin sekauinnissa SE-ajalla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat