Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Vahvistus asialle: Florida nosti suomalaislupaus Borgströmin ylös

Nuori suomalaissentteri Henrik Borgström nähdään Florida Panthersin paidassa sunnuntainaamuna Suomen aikaan.

urheilu

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Rob Sinclair ja George Richards kertoivat Twitter-tileillään jo perjantaina, että Florida on nostamassa seuransa kaksi kärkilupausta ylös NHL:ään. Asia sai sinetin lauantaina.

Viime kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa pelannut Henrik Borgström on esiintynyt alkukauden Florida Panthersin AHL-seura Springfield Thunderbirdsissä. Pelaamissaan 24 ottelussa suomalaishyökkääjä on koonnut pisteet 5+17=22/+4 ollen seuransa kolmanneksi paras pistenikkari.

Florida solmi kolmevuotisen tulokassopimuksen 21-vuotiaan helsinkiläisen kanssa viime keväänä. Borgström teki viime kaudella NHL-uransa ensimmäisen maalin ohittaessaan taalaliigan neljännessä pelissään Bostonin maalivahti Tuukka Raskin runkosarjan viimeisen ottelun toisella minuutilla.

Aleksander Barkovin ja Juho Lammikon edustaman Floridan peliesitykset ovat olleet viime aikoina mollivoittoisia ja seura on koonnut pelaamissaan 30 ottelussa vain 28 pistettä - toiseksi vähiten idän konferensissa. Panthersin suurimmat ongelmat ovat olleet maalivahti- ja puolustusrintamalla ja se on nykyvauhdilla päätymässä 77 pisteeseen, joka olisi sille heikkoin kausi sitten 2013-14, jolloin se jäi NHL:n toiseksi huonoimmaksi joukkueeksi.

Florida kohtaa seuraavaksi itäisen konferenssin huippuryhmä Toronto Maple Leafsin kotiottelussaan varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa (klo 2).

Henrik Borgströmille ensimmäinen NHL-maali – "Vien kiekon mukanani"

Jutun otsikkoa ja tekstiä muutettu lauantaina klo 17.03 sen jälkeen, kun varmistui, että Florida nostaa Henrik Borgströmin ylös.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat