Suora

  • Taitoluistelun MM: naisten lyhytohjelma
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu

Asiantuntijat Kapanen ja Jortikka puolustavat Nuorista Leijonista kieltäytynyttä Vesalaista: ”Hänellä oli vain hävittävää henkilökohtaisesti”

Kristian Vesalaisen jääminen pois MM-kisoista on herättänyt paljon kritikkiä. Yle Urheilun asiantuntijat Sami Kapanen ja Hannu Jortikka puolustivat kuitenkin päätöstä.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Kristian Vesalainen
AOP

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maajoukkue starttaa tänään lauantaina kohti Kanadaa ja MM-kisoja, mutta yksi kova nimi puuttuu joukkueesta. Jokereihin vastikään siirtynyt Kristian Vesalainen jättäytyi pois maajoukkueesta.

19-vuotias Vesalainen pelasi alkukaudesta viisi peliä NHL:ää Winnipegissä, mutta putosi AHL:ään. Jets olisi halunnut pitää Vesalaisen Pohjois-Amerikassa, mutta hän itse halusi Suomeen. Hän on nyt pelannut Jokerien riveissä 6 ottelua tehoin 3+2=5.

Vesalaisen vetäytyminen herätti paljon kritiikkiä sosiaalisesssa mediassa.

Yle Urheilun asiantuntijat Hannu Jortikka ja Sami Kapanen puolustivat kuitenkin Vesalaista. Jortikkaa ei Vesalaisen ratkaisu yllättänyt.

– Jotenkin aistin sen, Jortikka totesi.

– Vesalainen on vasta tullut joukkueeseen sisään ja lähtisi kuukaudeksi pois taas. Sen jälkeen sitten alkaa KHL:ssä sen jälkeen muutaman viikon päästä pudotuspelit, koska KHL:ssä ne alkavat niin aikaisin. Tämä oli pelaajan valinta ja sitä pitää kunnioittaa, Jortikka sanoi.

Kapanen korosti myös, että Vesalaisella on rikkonainen syksy takanaan.

– Hänellä ei ole kuin hävittävää henkilökohtaisesti, jos lähtee kisoihin. Pohjois-Amerikan valloitus ei ole vielä onnistunut. Siirtyminen KHL:ään ja Jokereihin ja nyt olisi sitten olisi ollut sieltä nopea poistuminen kisoihin. Se olisi ollut rytmin rikkomista, Kapanen sanoi.

– Tällä hetkellä Vesalainen tarvitsee ehjän loppukauden KHL:n puolella. Hänen täytyy valmistella itseään jo seuraavaan kauteen ja NHL-unelman toteutumiseen. Sitä ajatellen jättäytyminen pois olisi luonnollinen valinta.

Lue lisää:

Alkukaudella NHL:ssä piipahtanut Jokeri-hyökkääjä Vesalainen kieltäytyi maajoukkuekutsusta – Nuoret leijonat lähtevät kohti Kanadan MM-kisoja

Ahokas jätti Nuorten Leijonien MM-ryhmään vielä tilaa NHL-vahvistuksille – Vesalaisen kanssa keskustelut vasta edessä

Vesalaiselta komea maali Jokerit-debyytissä – vertailu Eeli Tolvaseen sai purskahtamaan nauruun: "Onneksi sain sen yhden, etten jäänyt nollille"

Winnipeg Jets maanitteli Vesalaista jäämään AHL:ään, mutta hän piti päänsä – Jokerit jakaa siirrosta kiitosta SKA:lle ja Roman Rotenbergille

Suosittelemme

Tuoreimmat