Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kaisa Mäkäräisen mahtava vire kestää – jälleen voitto hurjan trillerin jälkeen

Kaisa Mäkäräinen voitti maailmancupin takaa-ajon Hochfilzenissä. Voitto ratkesi viimeisen kierroksen hurjaan hiihtoon.

ampumahiihto
Mäkäräiseltä jälleen uskomaton kisa! Huima hiihtotaisto toi kolmannen voiton
Mäkäräiseltä jälleen uskomaton kisa! Huima hiihtotaisto toi kolmannen voiton

Kaisa Mäkäräinen nousi voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa Hochfilzenissä Itävallassa. Viimeisen kierroksen hurja hiihto toi kolme sakkoa ampuneelle suomalaiselle voiton 1,5 sekunnin erolla Slovakian Paulina Fialkovaan.

Voitto oli Mäkäräiselle jo kauden kolmas ja uran 26:s.

Dorothea Wierer ja Mäkäräinen lähtivät käytännössä yhtä aikaa pikakilpailun tulosten perusteella. Mäkäräinen siirtyi pian johtopaikalle ja kaksikko tuli yhdessä enimmäiseen ammuntaan. Suomalainen ampui yhden ohilaukauksen ja yleensä varma ampuja Wierer peräti kaksi. Ensimmäisen ammunnan jälkeen kärkeen nousikin venäläinen Jekaterina Jurlova-Percht. Mäkäräinen oli heti perässä, mutta Wierer putosi kahdeksanneksi.

Toiseen ammuntaan Mäkäräinen tuli jälleen kärjessä. Nolla-ammunnan jälkeen hän myös lähti sieltä ykkösenä. Fialkova oli vain kolmen sekunnin päässä ja Wierer oli jälleen jo vajaan kymmenen sekunnin päässä.

Ensimmäisellä pystypaikalle ammuttiin paljon ohi. Mäkäräseltä lipsahti yksi laukaus ohi ja hän oli kolmantena, vain reilut kahdeksan sekuntia kärjessä olleesta Fialkovasta. Toiseksi oli noussut puolalainen Monika Hojnisz.

Viimeiseen ammuntaan tultaessa vielä ainakin seitsemällä kilpailijalla oli mahdollisuus voittoon. Mäkäräinen ampui viimeisen laukauksen ohi. Puhtaasti koko kilpailun ampunut Hojnisz pääsi viimeisellä kierrokselle kärjessä, Fialkova oli 11 sekuntia ja Mäkäräinen 14 sekuntia jäljessä.

Viimeisen kierroksen vauhdikas hiihto nosti Mäkäräisen jälleen voittoon. Toiseksi sijoittunut Fialkova hävisi 1,5 sekuntia ja kolmanneksi tullut Wierer 2,8 sekuntia.

Mari Eder ampui kuusi sakkoa ja oli 53:s yli viisi minuuttia Mäkäräisestä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

”Kaisa on täyttä terästä tarvittaessa” – asiantuntija ylistää, miten Mäkäräinen voitti raastavan jännittävän kisan

Kaisa Mäkäräinen hämmentyi kauden kolmannesta voitostaan: Vaikea ammunta ja heikompi suksi kuin muilla kärkinimillä

Mahtava penkkiurheilijan lauantai käynnissä! Leijonat ja Kaisa Mäkäräinen jo voitokkaita, miten käy mäkikotka Aallolle? Katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat