Hyppää sisältöön

Hurja kaatuminen miesten syöksylaskun maailmancupissa – kilpailu keskeytettiin ja sveitsiläislaskija vietiin helikopterilla sairaalahoitoon

Sveitsiläinen Marc Gisin kaatui alppihiihdon maailmancupin syöksylaskukilpailussa Italiassa.

Hurja kaatuminen keskeytti miesten syöksykilpailun
Hurja kaatuminen keskeytti miesten syöksykilpailun

Alppihiihdon maailmancupin syöksylaskukilpailussa Val Gardenassa nähtiin hurja kaatuminen.

Sveitsiläislaskija Marc Gisinin sukset menivät ristiin juuri ennen suurta hyppyriä ja mies lensi pahan näköisesti isosta hyppyristä selälleen. Juuri ennen kaatumistaan Gisinillä oli vauhtia 120 kilometriä tunnissa.

Kisa keskeytettiin ja Gisiniä hoidettiin rinteessä lähes puoli tuntia. Lopulta hänet nostettiin helikopterin kyytiin ja vietiin sairaalahoitoon.

Marc Gisinin siskon (siirryt toiseen palveluun)Michelle Gisinin mukaan (siirryt toiseen palveluun) hänen veljensä on tajuissaan ja hänen tilansa on vakaa. Muuta tietoa hänen tilastaan ei vielä ole.

Marc Gisin kaatui vuonna 2015 pahasti Super G -kilpailussa Kitzbühelissa. Silloin Gisinin kausi jäi kesken aivoihin tulleen vamman vuoksi.

Val Gardenan syöksyn voitti norjalainen Aleksander Aamodt Kilde. Hän löi toiseksi sijoittuneen Itävallan Max Franzin 0,86 sekunnilla. Kolmas oli Sveitsin Beat Feuz, joka hävisi voittajalle 0,92 sekuntia. Suomen Andreas Romar jäi kärjestä runsaat kolme sekuntia ja jakoi sijan 45.

.
.