Hyppää sisältöön

Kaisa Mäkäräinen hämmentyi kauden kolmannesta voitostaan: Vaikea ammunta ja heikompi suksi kuin muilla kärkinimillä

Kaisa Mäkäräinen ei ollut uskoa voittoaan Hochfilzenissä takaa-ajokisassa. Hän omisti voittonsa pikkuveljelleen, joka vietti syntymäpäiviään lauantaina.

Kuva: Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Kaisa Mäkäräinen oli todella häkeltynyt kauden kolmannen voittonsa jälkeen ampumahiihdon maailmancupissa. Mäkäräinen nousi voittoon Itävallan Hochfilzenissä takaa-ajokisassa. Yhteensä kolme ohilaukausta ampunut Mäkäräinen nousi hiihtolenkillä ykkössijalle.

– Oli vähän vaikea kisa. Vaikea tajuta vielä, että voitin oikeasti. Ladulla oli tosi rankkaa. Jouduin tekemään ekstrapaljon töitä. Oli paljon pieniä virheitä kolmella ampumapaikalla. Tuli tosi paljon sakkoa. En tiedä, mistä se johtuu, Mäkäräinen kuvaili Ylen haastattelussa.

Mäkäräinen ei ollut ennen viimeistä hiihtolenkkiä lainkaan varma voitostaan. Mäkäräinen oli kolmantena ja reilut 14 sekuntia kärjestä. Puolalainen Monika Hojnisz ampui koko kisan puhtaasti ja johti selvästi. Mäkäräistä kolme sekuntia edellä oli myös Slovakian Paulina Fialkova. Maailmancupia johtava Dorothea Wierer hengitti vain sekunnin perässä.

Kaisa Mäkäräinen
Katso Mäkäräisen voiton huippuhetket!

– Pelkäsin, että Monika on liian kaukana. Doralla ja Fialkovalla oli parempi suksi aiemmilla kierroksilla. Ajattelin, että pitää nousu-osuuksilla niistä karkuun. He eivät imisi sitten laskuissa kiinni. Jos olisivat päässeet laskuissa kiinni, niin olisivat varmasti päässeet ohi, Mäkäräinen totesi.

Lisämotivaatiota kisaan toi se, että Mäkäräisen perhe oli paikalla Hochfilzenissä. Pikkuveljellä oli myös kaiken lisäksi synttärit tänään lauantaina.

– Ajattelin aamulla, että tänä vuonna en pääse hiihtämään omana syntymäpäivänä, niin hiihdetään sitten pikkuveljen synttärien kunniaksi.

Lue lisää:

Voittoja tykittävällä Mäkäräisellä myös terveyshuolia – jättää seuraavan kisastartin väliin: ”Tänä aamuna nenä vuosi sen verran”

”Kaisa on täyttä terästä tarvittaessa” – asiantuntija ylistää, miten Mäkäräinen voitti raastavan jännittävän kisan

Kaisa Mäkäräisen mahtava vire kestää – jälleen voitto hurjan trillerin jälkeen