Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Elävä arkisto esittää

Eva Wahlströmille ammattilaisuran ensimmäinen tappio - Taylor oli suomalaista selvästi vahvempi

Eva Wahlström kohtasi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelussa Katie Taylorin legendaarisessa urheilupyhätössä Madison Square Gardenissa New Yorkissa.

nyrkkeily
Katie Taylor ja  Eva Wahlström ottelevat New Yorkissa.
Katie Taylor ja Eva Wahlström ottelivat New Yorkissa lauantaina.Al Bello / AFP

Eva Wahlström hävisi naisten kevyensarjan WBC-ja IBF-liittojen kymmenen erän titteliottelussa irlantilaiselle Katie Taylorille. Tuomariäänet jakautuivat 100–90. Wahlström jaksoi taistella maailmanmestaruusottelussa täydet 10 erää.

Wahlström oli kohdannut Taylorin aiemmin amatöörivuosinaan, mutta poistunut aina kehästä tappio niskassaan. Muun muassa vuoden 2005 EM-finaalissa irlantilainen oli Wahlströmiä niukasti parempi pistein 19–17.

Ammattilaisurallaan Taylor on voittanut kaikki 12 otteluaan ja hän on siis voittamaton myös Wahlströmin kohtaamisen jälkeen. Wahlström on otellut ammattilaisena 23 ottelua ja voittanut niistä 21. Yksi suomalaisen otteluista on päättynyt ratkaisemattomaan. Tappio Taylorille oli Wahlströmin ammattilaisuran ensimmäinen.

Wahlström oli vasta toinen suomalainen, joka pääsi ottelemaan Madison Square Gardenin päänäyttämöllä. Edellinen oli Gunnar Bärlund 80 vuotta sitten.

Lue myös:

Wahlström sai tikkejä otsaan ja silmäkulmaan, mutta pää oli tappion jälkeen pystyssä: "Täytyy lähteä kokeilemaan, jos haluaa voittaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat