Suora

  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma

Leijonien debytanttimaalivahti ei ole aiemmin edes haaveillut maajoukkuekutsusta – "Mietin nyt, miksi en ole aiemmin yrittänyt päästä tänne"

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Tirronen ei saanut maajoukkueuralleen helppoa alkua.

jääkiekko
Rasmus Tirronen
TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen torjui Moskovassa uransa ensimmäisen maajoukkuepelissä.AOP

Maajoukkuesyksyn tuoreet tulokkaat varastivat lauantaina huomion, kun Leijonat kaatoi Ruotsin Venäjän EHT-turnauksessa toisessa ottelussa. Helsingissä debytoinut Oula Palve iski maajoukkueuransa avausmaalin, avauspeliään A-maajoukkueessa pelannut Antti Kalapudas taas iski Suomen tasoituksen.

Molemmat pelurit kuuluvat kuitenkin siihen osastoon, jonka on osannut odottaakin pääsevän pukemaan ylleen Leijonien pelipaidan. Palve kiilasi viime kaudella itsensä SM-liigan eliittiin. Kalapudas puolestaan kuului nuorten vuoden 2016 maailmanmestarijoukkueeseen.

Juuri kukaan ei ole kuitenkaan odottanut Rasmus Tirrosen saavan kutsua maajoukkueeseen. Ei edes maalivahti itse.

– En ole oikein koskaan osannut ajatella maajoukkueeseen pääsemistä. Nyt kun huomasin, miten hauskaa täällä on, niin mietin nyt, miksi en ole aiemmin yrittänyt päästä tänne, Tirronen naurahti.

Tirronen torjui Ruotsia vastaan vain kymmenen laukausta, mutta helpolla vahti ei kuitenkaan päässyt. Suomi uinui vielä avauserässä.

– Monet kenttäpelaajat aloittivat niin aneemisesti, että se oli hänelle ikävä tapa tulla sisään. Hän pelasi kuitenkin todella varmasti, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen selvitti.

Tirronen itse kehui Leijonien pelaamista.

– Äijät pelasivat kyllä hyvin koko pelin. Paransimme vielä sitä mukaan, kun peli eteni.

TPS:n maalivahti nautti täysin rinnoin pelaamisesta, vaikka Ruotsi pääsikin johtoon jo ensimmäisten minuuttien aikana.

– Joskus niitä maaleja vain tulee. Tiedämme, että pelasimme sen tilanteen vähän väärin, Tirronen sanaili.

Rasmus Tirronen kuvassa
Rasmus Tirronen / arkistokuvaaAOP

Tirronen ei ole torjunnut urallaan edes yhtään peliä nuorten maajoukkueissa. Espoolaisen kiekkopolun kasvatti lähti suoraan A-junioreista pelaamaan Pohjois-Amerikkaan, jossa hän viihtyi kaikkiaan kuuden kauden ajan.

Vielä toissa kaudella torjui kiekkoja Mestiksessä Espoo Unitedin maalilla. Onnistuminen Mestiksessä avasi paikan TPS:n maalille, jossa viime kaudella Tirrosen vyölle kertyi 23 pelattua kamppailua. Tällä kaudella vastuu on vain kasvanut.

– (Fredrik) Norrenan kanssa olemme paiskineet hommia puolitoista vuotta. Olemme pelanneet joukkueena hyvän syksyn. En minä olisi täällä ilman TPS:n äijiä, Tirronen muistutti.

Tirronen ei vielä tiedä, että pelaako hän sunnuntaina Pietarin massiivisessa ulkoilmaottelussa.

– Se on varmasti ikimuistoinen tapahtuma. Maalivahdin näkökulmasta heijastukset voivat vähän häiritä, mutta siihen on vain totuteltava.

Lue myös:

Liigatähden hurja rannelaukaus aloitti komean kirin – katso, miten Leijonat kaatoi Ruotsin

Asiantuntijat Kapanen ja Jortikka puolustavat Nuorista Leijonista kieltäytynyttä Vesalaista: ”Hänellä oli vain hävittävää henkilökohtaisesti”

Kommentti: Nuorten Leijonien tähtipelaajan kieltäytymisen taustalla NHL – Kristian Vesalaisen tapaus kertoo nykyjääkiekon yksilökeskeisyydestä

Suosittelemme

Tuoreimmat