Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Kalle Palander ei säästellyt sanojaan, kun Vuoden Urheilijaksi valittiinkin Hanna-Maria Seppälä – kaksikko tapasi viimein 15 vuoden jälkeen

Urheilustudion pöydän ääreen istui muistelemaan menneitä kaksi entistä maailmanmestaria, mutta vain yksi Vuoden Urheilija.

Suomen Urheilugaala
Vuoden urheilija -valinnan yksi kohutuimmista kaksikoista kohtasi toisensa 15 vuotta myöhemmin – "Asia on tuntunut pahalta"
Vuoden urheilija -valinnan yksi kohutuimmista kaksikoista kohtasi toisensa 15 vuotta myöhemmin – "Asia on tuntunut pahalta"

Vuoden Urheilija -valinta tehtiin 15 vuotta sitten käytännössä kahden urheilijan välillä. Tittelistä kisasivat pujottelun maailmancupin voittanut Kalle Palander ja uinnin maailmanmestaruuden voittanut Hanna-Maria Seppälä.

Palander oli aivan varma voitostaan, olihan siitä kerrottu hänelle etukäteen. Keskelle alppihiihtokautta osuneen gaalan vuoksi Palander oli jättää "höpö-höpö" -tilaisuuden väliin.

– Mulle sanottiin, että mut valitaan, joten paikalle on pakko tulla. Oli hieno tilaisuus, kun ei sitten valittukaan, Palander naureskeli Urheilustudiossa.

Vielä vuonna 2003 Palanderia ei naurattanut, vaan hän arvosteli valintaa myös julkisesti.

– Sitä eli silloin yksilöurheilijan suppeaa elämää, jossa kukaan muu ei ole yhtään mitään. Oli idioottimaista hyökätä Hanna-Mariaa vastaan, eihän se valinta ollut hänen vikansa, Palander muisteli.

Kaksikko pääsi Urheilustudion suorassa lähetyksessä ensimmäistä kertaa avaamaan yhdessä sanaisen arkkunsa tapahtumista. Palander ja Seppälä eivät olleet tavanneet gaalan jälkeen kertaakaan.

– Sehän ei ole meidän valintamme. Totta kai katsot siitä väkijoukosta silloin, että kuka se omasta mielestä voisi olla. Silloin olin sitä mieltä, että se on Kalle, vaikka totta kai arvostin omaa suoritustanikin, Seppälä kertoili.

– En loukkaantunut niistä Kallen sanoista, mutta itselleni oli helpotus, kun asia otettiin nyt esille, koska se asia on tuntunut myös tosi pahalta, Seppälä kuvaili.

Katso video Palanderin ja Seppälän tapaamisesta kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Asiantuntija Jauhojärvi ihmetteli Pärmäkosken valintaa täydellisen hyytymisen hetkellä: "Tällaisia niin sanottuja sammumisia tulee korkealla"

Kommentti: Suomen hiihto hukannut hurjan mahdollisuuden – lajin muutoksiin on nyt vihdoin herättävä

Hurja kaatuminen miesten syöksylaskun maailmancupissa – kilpailu keskeytettiin ja sveitsiläislaskija vietiin helikopterilla sairaalahoitoon

Jenna Laukkanen viides rintauinnin MM-finaalissa – "Olisi pitänyt kuunnella valmentajaa ja lähteä rohkeasti liikkeelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat