Suora

  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Suomalaisen ampumahiihtäjän karmeat sekoilut jatkuvat – nyt tuli kahden minuutin rangaistus: ”Eipä ole ennen tuommoista käynyt”

Olli Hiidensalolle kävi toista kertaa jo kalpaten alkukaudesta ampumahiihdon maailmancupissa.

ampumahiihto
Olli Hiidensalo
AOP/imago sport

Suomalaisampumahiihtäjän Olli Hiidensalon vaikeudet maailmancupissa jatkuvat. Hän oli lauantaina Hochfilzenissä takaa-ajon 53:s. Hiidensalo ampui kolme sakkokierrosta, mutta unohti kiertää yhden sakkokierroksen. Siitä tuli kahden minuutin aikasakko.

– Makuut menivät tänään hyvin, mutta pystyllä oli aika paljon ongelmia saada tauluja alas, siinä joutui ottamaan muutaman kerran asentoa uusiksi. Ryhmässä kun mentiin, niin huomasi, että ei meillä suomalaisilla ehkä huono suksi ollut, mutta muilla oli parempi. Maaliin tulin sijalla 41, mutta ilmeisesti oli niin hyvää peesiä tarjolla viimeiselle ringille, että unohdin kiertää yhden sakkokierroksen. Eipä ole ennen tuommoista käynyt, Hiidensalo totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Kisan voitti ranskalainen Martin Fourcade. Muista suomalaisista Tuomas Grönman ampui puhtaasti ja ylsi pisteille 34. sijallaan. Tero Seppälä oli 51:s

Hiidensalolle on sattunut alkukaudesta muitakin kommelluksia. Avausviikonloppuna Pokljukassa Hiidensalo unohti ennen normaalimatkaa suksensa huoltokopille. Hän ehti hakea suksensa juuri ennen lähtöään. Jalat ehtivät mennä niin hapoille, että kisa meni pieleen.

Lue lisää:

Fourcade voitti takaa-ajokisan - maailmancup-johtaja Bö ampui harakoille

Kaisa Mäkäräinen hämmentyi kauden kolmannesta voitostaan: Vaikea ammunta ja heikompi suksi kuin muilla kärkinimillä

Voittoja tykittävällä Mäkäräisellä myös terveyshuolia – jättää seuraavan kisastartin väliin: ”Tänä aamuna nenä vuosi sen verran”

Suomalaismiesten erikoiset kommellukset jatkuivat ampumahiihdon maailmancupissa – ase jäi jumiin numerolapun sisälle: "Toivottavasti kaikki huonot asiat ovat tältä talvelta tässä"

Hiidensalolle kävi karmea kommellus jo ennen starttia – "Jalkani olivat tuhannen hapoilla"

Suosittelemme

Tuoreimmat