Suora

  • Elävä arkisto esittää

Antti Aallon hurjan kova pistetahti jatkuu – teki mukavan tempun joukkuetoverilleen Keski-Euroopan mäkiviikolle

Antti Aalto on hankkinut kauden aluksi enemmän pisteitä kuin koko Suomen maajoukkue kolmen edellisen kauden aikana.

mäkihyppy
Antti Aalto.
Antti Aalto.Tomi Hänninen

Mäkihypyn maailmancupissa Antti Aalto venytti kolmannen kerran peräkkäin pistesijoille. Aalto oli 15:s Engelbergin HS140-mäessä. Aalto hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 126,5 metriä. Toisella tuli 135 metrin hyppy.

Kisan voitti saksalainen Karl Geiger. Se oli 25-vuotiaalle saksalaiselle uran ensimmäinen maailmancupin voitto.

Aalto on kerännyt kauden alussa yli 100 pistettä. Se on enemmän kuin kolmella viime kaudella suomalaishyppääjät ovat hankkineet yhteensä.

Pistemäärä myös tarkoitti sitä, että Suomi saa mukaan yhden lisähyppääjän Keski-Euroopan mäkiviikolle. Aalto siis on aiheuttanut menestyksellään mukavan jutun jollekin maajoukkuetoverilleen.

– Aalto on lunastanut henkilökohtaisen paikan. Kahden maapaikan lisäksi Aalto saa kolmannen paikan, Yle Urheilun mäkihyppyasiantuntija Tommi Nikunen selvittää.

Maapaikat saanevat Engelbergin lauantain kisasta karsiutunut Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen.

Nikusen mukaan Aallon hypyt olivat lauantaina perustasoa. Nikunen korostaa, että kehitys on tullut vuosien pitkällä ja määrätietoisella työllä.

– Nyt ollaan oltu siinä tilanteessa viimeisen vuoden ajan, että tiedetään vaatimukset maailmanhuipun lähelle. Antti on ensimmäinen hedelmä siitä. Nyt alkaa tulla tuloksia, mihin olemme tottuneet, Nikunen sanoo.

Edellisen kerran suomalainen on ollut palkintokorokkeella alkuvuodesta 2014, kun Anssi Koivuranta voitti Insbruckin maailmancupin kisan. Nikunen uskoo, että Aalto voi hypätä tällä kaudella palkintosijoille.

– Maailman taso on niin kova, että sijoilta 3–15 kuka tahansa voi hyvänä päivänä saavuttaa palkintokorokepaikan. Aallolla on siis hyvät mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon, Nikunen sanoo.

– Tämä on hieno tieto suomalaisille urheilijoille ja valmentajille, että se on täysin mahdollista tekemällä oikein töitä riittävän paljon.

Julia Kykkänen puolestaan nappasi naisten maailmancupissa kauden avauspisteensä. Hän oli 27:s Ranskassa Premanonissa. Hän hyppäsi HS90-mäesssä 75,5 ja 83,5 metriä.

Lue lisää:

Ujo mäkikotka kuvittelee kisoissa olevansa vain harjoituksissa – Suomen mäkimaineen pelastajaksi noussut Antti Aalto nauttii enemmän hyppäämisestä kuin menestyksestä

Antti Aalto lähestyy mäkihypyn maailman kärkeä askel askeleelta – "Kyllähän se aika lähellä on"

Janne Ahonen hehkuttaa Suomen mäkihyppykomeetan uutta tasoa, vaikka Rukan avaus meni mönkään: ”Antti lähti virittämään pommia”

Mäkisensaatio Antti Aalto on neljännen polven hyppääjä – Wislan menestys tuli pienenä yllätyksenä

Suomalainen mäkisensaatio Antti Aalto on ollut liian ujo, mutta päässyt eroon turhasta nöyryydestä: "Palkintokoroke on täysin mahdollinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat