Hyppää sisältöön

Lehti: Alppihiihtotähti selvisi neljällä murtuneella kylkiluulla, aivotärähdyksellä ja lonkkavammalla järkyttävästä kaatumisesta – ”Yksi pahimmista paikoista”

Marc Gisin loukkaantui Val Gardenan syöksykisassa ikävässä paikassa.

Marc Gisin

Sveitsilähtilehti Blick kertoo (siirryt toiseen palveluun)ensimmäisiä tietoja alppihiihtomaailmaa järkyttäneestä Marc Gisinin kaatumisesta Val Gardenan syöksykisassa Italiassa.

Blickin mukaan sveitsiläislaskija selvisi onnettomuudesta neljällä murtuneella kylkikuulla, aivotärähdyksellä ja lonkkavammalla, vaikka alun perin tilanne näytti vielä vakavammalta. Lonkkavamma ei Blickin mukaan myöskään vaadi leikkaushoitoa.

Sveitsin alppihiihtoliitto ei halunnut kommentoida ensimmäisiä diagnooseja lehdelle. Liitto tiedotti verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että tarkka diagnoosi saadaan sunnuntaina iltapäivällä.

Liiton mukaan Gisinin kunto on kuitenkin niin hyvä, että hänet lennätetään lauantai-iltana takaisin kotiin Sveitsiin lisätutkimuksiin.

– Tämä on aina riski. Jos noin käy, niin itse ei voi juuri mitään. Toivon hänelle kaikkea, päivän kisan voittanut norjalainen Aleksander Aamodt Kilde sanoi

Kolmanneksi tullut maajoukkuetoveri Beaut Feuz oli järkyttynyt.

– Tämä on yksi pahimmista paikoista, missä noin voi käydä. Minun laskuni oli ok. Mutta en voi olla iloinen siitä.

Gisinillä oli ennen kaatumistaan vauhtia 120 kilometriä tunnissa. Hänen suksensa menivät pahasti ristiin ennen suurta hyppyriä. Hän lensi pahasti selälleen. Kisa keskeytettiin. Gisiniä hoidettiin rinteessä lähes puoli tuntia ennen kuin hänet nostettiin helikopterin kyytiin ja vietiin sairaalahoitoon Bolzanoon.

Gisinillä on rajuista kaatumisista aiempaakin kokemusta. Gisin kaatui vuonna 2015 supersuurpujottelukisassa Kitzbühelissä. Tuolloin kausi jäi kesken aivovamman takia.

Suomea Val Gardenan kisassa edusti Andreas Romar 45. sijallaan. Hän jäi kärjestä runsaat kolme sekuntia.

Lue lisää:

.
.