Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Näin Aleksander Barkov taituroi NHL-uransa ensimmäisen hattutemppun

Aleksander Barkov teki ottelun voittomaalin ajassa 63.24.

NHL
Barkoville NHL-uran ensimmäinen hattutemppu
Barkoville NHL-uran ensimmäinen hattutemppu

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov teki uransa ensimmäisen hattutempun jääkiekon NHL:ssä lauantaina. Floridan kapteeni oli ottelun kirkkain tähti, kun Panthers punnersi 4–3-jatkoaikavoiton Toronto Maple Leafsista.

Barkov nosti hienosti rystypuolelta jatkoajalla ottelun 4–3-voittomaalin. Barkov oli vastuussa myös joukkueensa 1–0-maalista ja 3–2-johto-osumasta.

Katso Barkovin maalit klikkaamalla jutun kuvaa. (Kuvalähde: Viasat)

Barkov kirjasi ottelusta kauden ennätysminuuttinsa, kun hän oli jäällä lähes 28 minuuttia. 23-vuotias Barkov on kirjannut kauden 31 ottelusta tehot 14+17=31.

– En vieläkään tahdo uskoa että taitaa olla kymmenen vuotta edellisestä hattutempustani. Tavallaan unohdin miltä se tuntuu. Ehkä tajuan myöhemmin, mitä tapahtui, häkeltynyt Barkov sanoi.

Barkovin taidot noteerattiin myös vastustajan leirissä.

– Selvästikin Barkov oli kentän paras pelaaja kymmenen mailin erolla seuraavaan, Toronton päävalmentaja Mike Babcock ylisti.

Farmista nostettu Floridan Henrik Borgström sai vastuuta ottelussa reilut 12 minuuttia. Kamppailu oli hänelle kauden ensimmäinen NHL:ssä. Hän teki NHL-debyyttinsä viime kaudella.

Lue myös:

Erik Haula käynyt oikean polven operaatiossa – paluu hämärän peitossa

Suosittelemme

Tuoreimmat