Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Lauri Markkanen loisti, Bulls voitti – katso suomalaistähden huippuhetket

Lauri Markkanen oli Chicagon toiseksi paras pistemies.

NBA
Lauri Markkanen oli Chicagon toiseksi paras pistemies
Lauri Markkanen oli Chicagon toiseksi paras pistemies

Koripallon NBA:ssa Chicago Bullsin Lauri Markkanen keräsi 23 pistettä ottelussa San Antonio Spursia vastaan. Useista tappioista kärsinyt Bulls pääsi illan ottelussa voiton makuun ja kukisti San Antonion luvuin 98–93.

Markkasen 23 pistettä syntyivät hyvällä heittotarkkuudella 9/18, ja suomalainen kirjautti myös seitsemän levypalloa, yhden syötön, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.

– Osoittaa paljon sydäntä, että tulee takaisin tuollaisesta takaa-ajoasemasta. Jos pelaamme tuolla tavalla, niin meillä on mahdollisuus voittaa kenet tahansa, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Spurs asteli puoliajalle kotiyleisönsä edessä 62-43-johdossa, mutta Bulls oli päättänyt, että joukkue ei taivu helposti vieraskentällä. Bulls onnistui pakottamaan Spursin menetyksiin ja hiljalleen ero kaventui. Reilu kaksi minuuttia ennen loppusummeria Markkasen kääntöhyppyheitto tasoitti ottelun.

Bobby Portisin kakkonen ja Markkasen tutkaparin Kris Dunnin kuusi peräkkäistä pistettä viimeistelivät voiton Bullsille, joka katkaisi kolmeen otteluun venyneen tappioputkansa.

Markkanen oli joukkueensa toiseksi kovin pistemies. Kovimmat pisteet takoi Dunn, joka nakutti 24 pistettä.

Bulls kampesi voitolla itäisen konferenssin jumbopaikalta toiseksi viimeiseksi. Bulls on voittanut tällä kaudella seitsemän peliä ja hävinnyt 23.

Boylenille tunteikas toinen voitto

Jim Boylenin kausi Chicagon päävalmentajana on alkanut myrskyisästi, mutta toinen voitto kuudessa pelissä maistui Boylenille erityisen hyvältä, sillä se tuli hänen entistä esimiestään vastaan. Boylen oli San Antonion apuvalmentaja vuosina 2013–2015 ja voitti joukkueen mukana NBA-mestaruuden vuonna 2014.

Ottelun jälkeen Boylen sai halauksen Spursin päävalmentajalta Gregg Popovichilta.

– Tunsin itseni nöyräksi, kun tulin tänne valmentamaan Spursia vastan. Te tiedätte, miten paljon kunnioitan ja rakastan näitä ihmisiä. On vaikea pelata ystäviä vastaan, ja olemme kiitollisia voitosta, Boylen tunteili Chicago Sun-Timesille.

Katso Markkasen ottelun huippuhetket klikkaamalla jutun kuvaa. (Kuvalähde: Viasat)

Lue myös:

Lauri Markkasen edustamalle Chicago Bullsille jobinpostia – ykköstykki loukkaantunut

Suosittelemme

Tuoreimmat