Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Wahlström sai tikkejä otsaan ja silmäkulmaan, mutta pää oli tappion jälkeen pystyssä: "Täytyy lähteä kokeilemaan, jos haluaa voittaa"

Tappio ei tuntunut haittaavan Eva Wahlstömiä paljon. Wahlström ei ymmärrä niitä nyrkkeilijöitä, jotka välttelevät kovia otteluita, koska pelkäävät tappiota.

nyrkkeily
Katie Taylor lyö Eva Wahlströmiä.
Katie Taylor ja Eva Wahlström kohtasivat legendaarisessa Madison Square Gardenissa.Getty Images

Katie Taylor kukisti Eva Wahlströmin nyrkkeilyottelussa legendaarisessa Madison Square Gardenissa Yhdysvalloissa. Wahlström kärsi ammattilaisuransa ensimmäisen tappion, kun irlantilainen Taylor kukisti suomalaisen kaikin tuomariäänin. Tuomariäänet jakautuivat irlantilaisen hyväksi luvuin 100–90. Ottelun panoksena oli kevyen sarjan WBA- ja IBF-liittojen MM-titteli.

– Minulla on hyvä mieli. Jos häviön jälkeen saa olla tyytyväinen, niin kyllä minä olen. Ottelu kesti täydet kymmenen erää ja säilyin suhteellisen terveenä. Tämä oli hurja kokemus. Vastustaja oli minua parempi, Wahlström kommentoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

– Ottelin mielestäni hyvin. Ottelussa oli paljon sellaisia hetkiä, joista tykkäsin – olin rauhallinen ja pää pysyi kylmänä. Selvisin mielestäni hienosti vaikeistakin tilanteista, vaikka hävisin. Nyt pääsen kotiin viettämään joulua lasten kanssa.

Wahlströmillä oli ottelun jälkeen pari tikkiä otsassa ja silmäkulmassa.

Katie Taylor - Eva Wahlstöm.
Getty Images

– Haavat tulivat siitä, kun löimme päät yhteen aika huolella ihan ottelun alkuvaiheessa. Menin siinä aika sekaisin. Tunsin, että lyönneistäni lähti puhtia pois. Oli odotettua, että haavoja tulee, Wahlström selvitti.

Ennen ottelua Wahlströmillä oli takanaan 22 voittoa ja yksi ratkaisematon ottelu. Nyt koettu tappio oli hänen ammattilaisuransa ensimmäinen, mutta aiemmin Wahlström on otellut alemmassa painoluokassa.

– Painoluokan vaihdos oli vain hyvä asia. Ei tarvinnut pudottaa painoa, menin otteluun juuri sen painoisena kuin olenkin. Oli vahva ja voimakas olo ennen ottelua.

Vuoden 2012 olympiavoittaja Taylor on otellut ammattilaisena 12 ottelua ja voittanut ne kaikki.

– Kaikki ottelut ovat voitettavissa. Tämä on sellainen laji, että kaikki voi olla kiinni yhdestä lyönnistä. Lähtökohtaisesti Katie on minua parempi nyrkkeilijä. Täytyy kuitenkin lähteä kokeilemaan, jos haluaa voittaa.

"Olen aina halunnut otella ne kaikista kovimmat ottelut"

Suomalaisiskijän mukaan ottelun ratkaisi Taylorin nopeus.

– Hänellä oli pitkät lyöntisarjat. Kerkisin mukaan 1–2 lyöntiin, mutta kun niitä tuli 7–8, niin sitten jäin jälkeen. Olimme kohdanneet aikaisemmin amatööreinä ja hävisin silloinkin nopeudessa.

– Minulla oli ennen ottelua muutama eri taktiikka mielessä. Suunnitelmana oli ottaa Katien lyönnit torjuntaan ja iskeä vastaan. Taktiikka toimi aika hyvin alussa, mutta sitten aloin jäämään jälkeen. Minun piti ottaa ensimmäiset erät aika rauhassa, mutta en sitten ottanutkaan, Wahlström valotti taktiikkaansa nauraen.

Tappio ei tuntunut haittaavan Wahlstömiä paljon. Wahlström ei ymmärrä niitä nyrkkeilijöitä, jotka välttelevät kovia otteluita, koska pelkäävät tappiota.

– En näe, että tällä tappiolla on vaikutustani urani jatkoon. Olen aina halunnut otella ne kaikista kovimmat ottelut. En pidä siitä, että ottelulista täytyy pitää puhtaana. Nyrkkeilijät eivät uskalla otella niitä kovimpia otteluita, koska muuten puhdas lista tahriutuu. Minulla on ihan helpottunut olo tästä ensimmäisestä tappiosta. Nyt ei tarvitse pitää listaa puhtaana. Tappiosta huolimatta koen, että olen erittäin hyvä nyrkkeilijä.

Katie Taylor iskii Eva Wahlstömiä kasvoihin
Getty Images

Wahlströmin mukaan hänen otteistaan löytyi Madison Square Gardenissa paljon hyvää.

– Torjunnat menivät hyvin, pystyin prässäämään. Pystyin sitomaan lähiottelutilanteissa. Minulla oli hyvä taistelumoodi.

Wahlström keskittyy nyt joulun viettoon. Hänen uransa jatkosuunnitelmat ovat auki.

– Jatkosta en vielä tiedä. Haavojen takia tuli nyt parin kuukauden nyrkkeilykielto. En vielä tiedä, mitä tästä eteenpäin tapahtuu.

Taylor antoi ottelun jälkeen kehuja Wahlströmin suuntaan.

– Sanoin alusta alkaen, että tästä tulee hieno näytös. Tämä oli yksi parhaista naisten nyrkkeilyotteluista, tämä oli fantastista, Taylor sanoi Irish Times -lehdelle.

– Wahlström tuli tänne voittamaan, joten tiesin taistelusta tulevan upea, Taylor kommentoi Sky Sportsille.

Wahlströmiä haastatteli Juri von Bonsdorff.

Lue myös:

Eva Wahlströmille ammattilaisuran ensimmäinen tappio - Taylor oli suomalaista selvästi vahvempi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat